17 iulie 2015

Prosopul zburător

Robbie Williams cântă astăzi la Bucureşti. Solistul e un fost Take That cu care n-a rupt istoria muzicii, fiind un fel de Bere Gratis de pe la noi. Fără să ştie că există România, Take That au cântat Pe Valea Prahovei, Macarale, Ciudat mă simt cu-n cui în cur, (asta ultima nu ştim dacă este melodie de muzică uşoară, dar ar putea fi, evident compusă de Direcţia 5) şi altele. Câteodată, Take That erau daţi din greşeală la emisiunile cu reţete de slăbit.

Ei bine, Robbie Williams e altă mâncare de peşte. El numa' ce s-a desprins de Take That şi face vogă în occident tot cu muzica uşoară românească, dar cu melodii ca The Edge, The Brits sau The Pilot de pe ultimul său album, Under the Radar, vol 1. Şi, crezându-se Black Sabbath, Cream sau The Animals a cerut pentru seara concertului din Piaţa Constituţiei nici mai mult nici mai puţin decât 300 de prosoape, 300 de kg de ghiaţă, flori naturale, fotolii de piele, ceai, perne pentru o bătaie bună şi să nu vadă niciun fan.

Pe noi, melodiile lui Robbie Williams ne-au marcat pe viaţă. Ne-au crescut mai înalţi, am căscat gura la mai multe femei. ne-am înrolat în Legiunea Străină, am dat ţării cât mai mult cărbune, aşa că suntem imuni, nu mai ascultăm nimic din strădaniile frumosului solist. Ne-a intrigat doar că ce face cu prosoapele şi ghiaţa şi iată ce am aflat.

Să zicem că Robbie Williams intră pe scenă. El într-un colţ, în altul formaţia, iar la mijloc un bloc de ghiaţă de 300 de kg şi un munte de prosoape albe. Când ia prima notă înaltă, un maşinist pune un prosop peste circa cinci kile de ghiaţă. La a doua notă înaltă, Robbie Williams se aşează pe prosopul gata îngheţat. Cum cântecu' urcă şi urcă în versuri despre iubirea la ea acasă sau în oraş, prosopul se înalţă uşor, uşor de pe scenă şi o ia spre hotelul Radisson unde este cazat Robbie, pentru că alt drum nu ştie. Ei bine, este trimisă maşina după solist, urcat iar pe scenă şi la următoarea noătă înaltă schema se repetă. Şi tot aşa până la ultimul prosop.

Ăsta e concertul de vineri seară, 17 iulie, şi, din surse, am auzit că şmecheria de efect cu prosoapele va fi aplicată şi în muzica uşoară de la noi. Vor folosi prosoape zburătoare Holograf, Bere Gratis, Direcţia 5. Da, şi Direcţia 5.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: