08 iulie 2015

Presa străină

THE NARGHILEAUA MORNING - Tinerii satului Uieşti, jud Giurgiu, fumează în fiecare dimineaţă câte o narghilea. Sunt aşezaţi pe marginea drumului, pufăie şi discută politică. Problema care-i frământă e Grecia. Totu' e, bă, să apucăm să cumpărăm noi insulele alea greceşti, să nu le ia ruşii. Bună idee. Strânseră la un loc toţi banii pe care-i aveau, vreo şaizeci de lei şi plecară spre ambasadă ca să perfecteze actele. Un reportaj viu, militant, vesel care dezvăluie nivelul ridicat al implicării politice a românului.

LES MATIN DE BUCAREST - E încă dimineaţă în Bucureşti. Doi tineri stau pe marginea trotuarului. Fumează, se ciupesc. Apare poliţistul. Ce căutaţi la ora asta aici şi nu sunteţi la muncă? O aşteptăm pe Angela Merkel, ha, ha, ha!!! Nu-i în ţară. E cu Varoufakis la Termopile. Nu-i nimic, o aşteptăm până termină maratonul. Cei doi tineri încing o horă cu poliţistul. Violul de mai târziu nu l-a mai reclamat nimeni.

PĂPĂDIA ALBASTRĂ - ziar serios suedez. Un simpatic reportaj despre creşterea iepurilor. Masculul Stan Gălăgie, înalt de patru metri şi gras de o sută de kg, spune cum face: am un harem de cinci mii de iepuroaice. În doi ani abia le trec pe fiecare. Cam asta e. La ursoaice-i la fel, că am şi trei mii de ursoaice.

THE BODY - Trebuie avut grijă de trup, susţine publicaţia. Nu spune cum şi atunci cititorul trece la cotidianul THE GLOBE în care nu scrie nimic.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: