12 martie 2015

Incident diplomatic neobişnuit

Din Codlea, Braşov, pleacă spre piaţa Rahova din capitală un camion cu măsline. Sunt opt tone, adică 140.897 de bucăţi de măsline ambalate în cartoane pe care scrie măsline.

Secretarul de stat american al apărării avea să declare: Acest transport demonstrează că România a renunţat la avioanele F16 de luptă portugheze. Vom cerceta în amănunţime situaţia şi vom discuta cu autorităţile române intenţia Ucrainei de a intercepta transportul, măslinele fiind considerate o muniţie mai mult decât necesară.

Aflată în studioul Realităţii TV, Monica Tatoiu, declară: Cu aceste măsline e clar că situaţia economică a României este pe drumul cel bun. Se dezvoltă. Dacă sunt coapte, măslinele vor umple buzunarele românilor până de Crăciun. Şi pentru că comercializarea artificiilor chinezeşti este interzisă, se va trage cu măsline.

Mugur Ciuvică, gânditorul fără drept de apel al măslinelor: Aceste măsline nevinovate sunt ale lui Băsescu, pentru a destabiliza democraţia din ţara noastră.

Ministrul de externe al măslinelor, declară la conferinţa de presă: De când au apărut pe teritoriul României sunt probleme. În cel mai scurt timp le vom nunăra şi le vom trimite cu avioane speciale înapoi, acolo în deşert unde le e locul, iar nu aici, unde poporul nostru cântă doine şi bani.

Prim ministrul României, Victor Ponta: Am discutat cu dl preşedinte Iohannis problema măslinelor. Şi cu dl Dragnea. Şi am ajuns la concluzia că dacă împărţim câte o măslină fiecărui cetăţean din diaspora se rezolvă problema investiţiilor străine în ţara noastră.

Ministrul rus al apărării: Vom bombarda acest convoi cu măsline şi gata.

Haiducii din păduea Uieşti, judeţ Giurgiu, stau la sfat. Unul zice: Să atacăm măslinele când trec prin Vadu Lat. În felul acesta va scădea nivelul de trai al românilor, ceea ce e bine, că pentru asta luptăm.

Ajuns în piaţa Rahova, camionul cu măsline este tras în curtea poliţistului şef Miron Baclava Minulescu. Acesta dă un telefon. Imediat apar patru dube şi încarcă măslinele. Apoi dispar.

La ştirile de seară, unul din şoferii dubelor declară: Dacă ne uităm în DEX, măslină e atunci când e ceva mic şi negru, seamănă cu rahatul de oaie şi deci nu e bun de mâncat, că are un gust nasol, de căcat.

Agenţia CĂLIMARA

Un comentariu:

Lăsați răspuns aici: