01 iunie 2020

Tunurile din 2 Mai


Foto, wkp

FLASH – 2 Mai, 1980. Se uitau amenințător la dușmanul care s-ar fi încumetat pe Marea Neagră spre România. Erau tunuri de toate calibrele: de 4, de 8, de 44, șrapnele de 25 care-ți sparg timpanul, obuze de 20 care nimiceau corabia care se apropia și ceea ce era mai important de spus unitatea apăra nudiștii din 2 Mai de cei din Georgia, Izmir sau Ankara.
Tunurile străjuiau semeț o faleză de vreo 10 m înălțime, plaja avea vreo 50 de metri în mare, așa că vă dați seama că puternica baterie amenința orice invazie. S-a acreditat printre tunarii români povestea că un regiment australian condus de vreo trei portavioane ar fi pătruns în Bosfor în ideea de a comercializa cu nudiste. De toate vârstele. Marinarii români au dezlegat mașina de cifrat Enigma și au aflat că nu-i vorba numai despre nudiste, că aveau și ei haremurile lor, ci de câțiva liberali, pesediști, despre sparangheliști sau de ăia de la Sputnyk, de covid sau achiziții de creioane cu miliarde de lei. Despre prostia românească.

Cele două australience nudiste care au venit la negocieri pe portavionul românesc Araci McPogonigi comandat pe șantierele din Dr Taberei, au zis de la început: vrem 4 nudiste de 88 de ani pentru o emisiune televizată care luptă contra Covid 19, doi medici tineri care să se stabilească în Melbourne fără să facă nimic, probleme de fizică cu nudiști pentru toți anii de învățământ ai unui liceu serios practicat de nudiști tineri, sparanghel, roșii, usturoi și mărar profesionist din ăla galben. Galben? Păi, da, că asta este emblema noastră, a nudiștilor din Australia. Mai precis din Sydney.

Fetele de pe celălalt continent i-au lăsat pe români să-și facă tactica la o așa cerere și se duseră în 2 Mai la Grădina de Vară Pionierul, o curte de fapt a unui țăran cu coteț de câine, strat de ceapă, două bănci de lemn unde rula celebrul film Pardaillan, în care tehnicienii români îl integraseră și pe Nuțu Cărmăzan în rolul negrului care fuge cu peștele dezosat, rol de căcat de altfel.


Românii tăceau. Portavionul lor nu făcea două parale dacă nu le învingeau pe cele două australience la cerere și ofertă, adică să obțină mai ieftin sau mai scump, să ia gagici cu toptanul, ca iarna brazii, să le vândă roșiile scump și să le cumpere înapoi ieftin, pepenii la fel, pălării, mănuși alte alea ce trebuie unor nudiști serioși.

Prin apă, sub cele două portavioane fu văzută o balenă serioasă. Cea mai mare balenă din lume. Era rusească. Venea și ea la negocieri. Târziu, dar venise. Se anunțaseră. Iar românii, politicoși, îi așteptau cu negocierile gata făcute. Rușii s-au prins. Au scos tunurile din adâncuri. Românii p-alea de pe faleză. Tirul a fost imprecis la început, că filmările lui Sergiu Nicolaescu din 2 Mai au pierdut 100 de soldați instruiți. Pe urmă au tras și iar au tras. Ba cădea un copac, ba o bancă. Apăruse soarele și odată cu el și cele patru nudiste de 88 de ani. Una avea 91 de ani acum. Rușii o luară p-aia.

d.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: