10 iunie 2017

O conferință de presă istorică

Lui Donald Trump i s-a arătat unde este, pe hartă, România, s-a liniștit și așa a ieșit la conferința de presă de la Casa Albă, din 9 iunie, 2017. La început a zis că România e băiat bun, apoi, un sfert de oră, l-a certat pe Quatar, care e băiatul rău al poveștii cu terorismul. Ba că Quatar dă banii, ba că Quatar nu are grijă, ba că terorismul este insuportabil și multe altele pe care băiatul rău le încasa de la depărtare, că nu era acolo. Trumnp a uitat să spună sau n-a vrut că, din cauza lu' băiatu' rău, industria lui de armament merge foarte bine, ba chiar excelent, și că dacă n-ar fi el, băiatu' rău, milioane de americani ar rămâne șomeri. Lupta va continua, binențeles, și va avea câștigul de cauză care trebuie, pentru că unitate, America great again, flancul estic și uite-l pe băiatu' bun lângă mine, nenea Iohannis ăsta, care luptă și el, da' ce luptă, contra corupției din țara lui. Aplauze. Da, aplauze.

Iohannis a zis și el că este flancul estic și că se simte onorat de chestia asta. La fel cum erau strămoșii lui când cu flancul estic ăsta țineau piept turcilor ca să nu halească Europa, neștiind că turcii asediau deja Viena netrecând prin flancul estic, ci prin Kosovo, Belgrad și Budapesta, întrucât flancul estic era un ocol și nu-și permiteau. Noi ajutăm America, a mai zis Iohannis, suntem mândri, 2%, învățăm, luptăm, Afganistanul, ce-i cu el?, păi, avem morți acolo, bravo, cinste lor, că de-asta au dat șpaga să lupte pe coclaurile alea și suntem fericiți să fim lângă americani, că ei fac America great again iar noi nu, noi încă ne apărăm familia tradițională, gropile, Comarnic Brașov, gunoaiele, adică impenertrabilul flanc estic. Aplauze. Babane. Era pe-acolo, în delegația română, și Bogdan Chirieac, care lupta și el contra corupției de pe pajiștea Casei Albe.

P-ormă cineva a zis de vizele pentru români, dar altcineva a zis că despre asta vorbim mai târziu. Adică peste 30 de ani, că așa e cadența vizitelor româno americane.

Aflând că face parte din flancul estic taman când se afla în mașină cu gagica lui, Cristian Boureanu a sărit la bătaie. A dat și el, normal, dar a și luat-o, că așa e pe flancul estic: încasezi, încasezi și iar încasezi, că altfel nu-ți justifici averea.

Sala de ședințe a primăriei Capitalei a cedat și ea sub presiunea, asaltul mai bine zis al flancului estic format din moși și babe care voiau să intre la o ședință ordinară a dnei Firea. Bătaie în toată regula, a cărei morală a fost exprimată succint de o babă care stătea pe scaun: Nu pot să spun cum, dar io am caiet și creion și notez tot.

Agenția CĂLIMARA.

Un comentariu:

Lăsați răspuns aici: