18 iunie 2017

Leo Iorga

Ne-a invitat Pușa de ziua ei. Pușa e producătorul nostru de film. A zis: La Paque, pe la șapte jumate. Noi am luat 311 și ne-am trezit pe Pache. Erau acolo, în grădină, mii de oameni: Arsenie Boca, io, Tina Cumva, Sfântul Căldare cel Frumos, Pușa, Adi Popovici, Marius Bodochi, Ioana Mandache, Gh Gheorghiu Dej, Heidi Klum, Doru Năstase, Mihnea Tăutu, Vivaldi, Laura Tăutu, doi operatori mai tineri, colege de liceu, Elena Paradox, Fecioara Maria, Pruncul ei cu ochi albaștri, fetele Pușei, Vlad Cnejevici, Teo Boar, 50 de oameni invitați la o masă mare de Leo Iorga, trei băieți cu ochelari și milioane de flori. Adică toată lumea a adus flori că se umpluse terasa, de parcă era la grădina botanică. De parcă eram în natură. Că Arsenie Boca a zis: Natură, natură, nu mai da din gură!!!

Și-uite-așa, cu flori, cu neflori ne-am pus pe mâncat. Și d-abia ne-am luat primul dumicat de ce va fi fost că pe scenă a urcat Leo Iorga. Eram siguri ce ne va prezenta, ca o glumă de ziua Pușei, vremea. Că Leo a absolvit la Arad Meteorologia. Și cu toții abia așteptam să vedem când vine iarna, când vine celălalt guvern sau când cucerim noi românii Sahara. Dar n-a fost cu meteorologie, n-a fost nici măcar cu tâmplărie, altă școală a lui Leo, adică nu-și adusese rindelele ca să ne facă vreun Titanic din lemn, nu, ci a luat o mică chitară și, acompaniat de Vlady Cnejevici și Teo Boar, ne-a cântat Străzile sunt pustii. Știam că Leo Iorga este una din cele mai bune voci rock din țară, dar auzindu-l la trei metri de noi am avut o revelație: credem că este cea mai bună. Instant atmosfera din bar s-a însuflețit. De unde până atunci adunarea își mesteca mititelu' privind galeș și cu invidie soțiile altora, brusc lucrul ăsta a fost dat de-o parte și lumea s-a ridicat în picioare bătând din palme ritmurile propuse și bine cunoscute ale lui Leo. Și au urmat: Fata care-mi place, Mă voi întoarce, O altă tăcere, Erată și Vei fi din nou cu mine. Un regal.

Leo are ceva probleme cu sănătatea. Le va depăși. Noi suntem vizionari și, împreună cu prietenul nostru Arsenia Boca, am pus temeiul legii: Marile talente nu dispar niciodată. Așa că Leo va mai cânta mult timp pentru noi.

S-au dau autografe, în timp ce unii încercau să șutească cartofi prăjiți, s-a făcut un excelent karaoke de către fiica Pușei, i-am mai zis odată La mulți ani Pușei, ne-am luat la revedere de la Leo și ne-am cărat. Bucuroși că asistasem la un concert de excepție. Bucuroși că Leo încă avea pe el blugii aduși de Laza, tatăl lui Vlady Cnejevici, din State, fredonând până a venit taxiul o compoziție Leo Iorga. A fost excelent.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: