04 august 2015

La o inaugurare

Când s-au aflat data şi ora inaugurării bulevardului V.Leu toată Valea Snagovului a început să tremure. Apa a ieşit din maluri. S-a revărsat peste şoseaua naţională. Poliţiştii aflaţi la treabă pe asfalt şi-au luat zborul spre a asigura ordinea inaugurării. Satele din Lunca Snagovului, Popeşti Leordeni, Potigrafu, Bran, Moeciu, altele au râs de bucurie şi şi-au trimis nepoţii şi gâştele la eveniment. Pentru că un eveniment ca inaugurarea celebrului bulevard Leu este o dată în viaţa unui om, a unui oraş, a unui transatlantic.

De dimineaţă, pâlcuri, pâlcuri de oameni de toate categoriile: împăraţi, clopotari, manglitori, balerine, cenuşărese, Tina Cumva, io, Mihnea, Laura, Beatrice şi însuşi dl V. Leu în persoană, acompaniaţi de mecanici cântând la clavecin, croitorese bătrâne în minijupe, eleve violate pe Şanţul Floreşti, babe sulemenite în vedete teve, preoţi cu sutanele în bandulieră, vânzători de minciuni s-au aliniat pe drumul principal din Şanţul Floreşti şi cu pancarte: Jos Iarba, Sus Înţelepciunea, Jos Melodia sau Sus Restructurarea şi cu alte alea s-au aliniat spre eveniment.

Televiziuni, oameni de litere, politicieni erau deja acolo. O placă anunţa evenimentul. Celebrul spici a fost ţinut de dl Denis Dinulescu: Stimaţi doamne şi domni, repetenţi şi generali de brigadă, se iau două sute de mili de ulei de soia şi se amestecă în unt de arahide cu sare după gust. Uralele au tăbărât în văzduh, peştii s-au încolonat şi s-au predat singuri la cârciuma lui Raoul, unde s-a băut bere.

După senzaţionalul discurs, placa a fost dezvelită: Bd V. LEU, Mândria Şanţului Floreşti. Asta a fost duminică 2 august, anul curent. Ce-ar mai fi de spus? Ar mai putea umbri ceva evenimentul? Poate o naştere prematură? Poate o uniune politică între partidele Pas cu Pas şi Niciun Pas? Nu, stimaţi cititori.

Acum, când transmitem, petrecerea este în toi. Mihnea dansează cu io, Tina Cumva cu Beatrice, Laura cu ea însăşi, iar dl V.Leu curăţă o raţă scăpată de sub control. Şi aşa mai departe.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: