01 noiembrie 2019

Cu mama la telefon



Foto, arhiva E.M.

Domnul Vitican Alceste, vezi foto, din Balta Brăilei, sat Cutare, nu divulgăm, vorbeşte cu mama lui la telefon, cu doamna San: mamă au ridicat tot trifoiul, nu mai găseşti nicăieri. Nu ne putem face provizii. Deşi iarna-i aproape. Au dispărut şi cămăşile roz cu nasturii albaştri din alea de care purtam noi la câmp, nu putem face provizii nici din acelea. Primăvara-i aproape. Să vedem care-i mai aproape şi hotărâm la care să renunţăm acum. Hai, treci acasă!

Domnul Feisbuc Vasilie, de profesie paznic la ciocârlii, din satul Mo, judeţ Caransebeş, vorbeşte cu mama lui la telefon, doamna Klop: darurile pe care mi le-ai dat pentru Regina Veveriţelor ca să accepte ordinea noastră la prezedenţialele astea nu ajung. Ca să treacă pe liste un urs din pădure mai trebuie 5 tone de mălai, 8 de euro şi băutură din aia bună, vodcă chestii. Reţeta de mâncare pe care mi-ai dat-o era greşită, n-am putut face nimic pentru invitaţii mei. M-am dus în talcioc la Bolintin şi le-a cumpărat tuturora pantofi găuriţi acelaşi număr, au fost fericiţi. Bine, hai, treci acasă.


Doamna Tamara Ge Petrescu, vezi foto, studentă la fabrica de lumânări din Iepureşti, jud Giurgiu, vorbea cu mama dânşii la telefon, doamna Fim: în primul rând că ţiganul ăla de-mi ziceai să mă mărit cu el nici n-a venit la întâlnire, cică era la Realitatea TV să stingă lumina şi să spargă cauciucurile, deci nu l-am văzut, avea o burtă de 120 kg başca restul, şi vinde seminţe la stadion în timpul meciului Craiovei de una singură. Avea bască nasoală. Ba n-avea nimic. Să-l iei tu, mamă, nu mă mai trimite pe coclauri vrându-mi fericirea. Bine, mamă, rămâi acolo până te măriţi. Ia-i toţi banii. Seminţele. Vindem noi aici la lumânări. Pup!!

Bucuroşi că au putut comunica între ei, cetăţenii de mai sus au plecat în munţii Japoniei. Cu căruţe, schiuri, maşini. În vârful muntelui stătea ţiganul nostru de la stadion. Mânca şi pe munte seminţe. Începu o nuntă ca-n poveşti cu multe răpiri, violuri, asasinate. Foarte frumos-

D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: