25 octombrie 2019

PROGRAMUL LIBERAL DE GUVERNARE


Foto, arhiva E.M.


Prietenul meu, Lupul Negru, foto, iese în fiecare dimineaţă în stradă după ce a mâncat o omletă şi s-a ras. Se aşează pe pragul uşii şi ceartă trecătorii. Primul care trecut astăzi a fost lăptarul. Lupul i-a zis: băăă, laptele nu este trecut în programul liberal de guvernare, nu. Copiilor, la şcoli, li se vor da cartofi. Îi curăţă şi-şi face ceva. Aşa că du canistrele înapoi, smântâna în cur şi dispari de pe o piaţă care n-are nicio treabă cu vacile, cu oile deci cu laptele. Omul pleca supărat, azvârlea recipientele, venea o echipă guveramentală şi se mira.


Pe urmă au trecut fotbalistul, tinichigiul de la Chanel, proprietarul pădurii de migdale, un croitor, cizmarul din Braşov, un nene ras la subraţ, învăţătoarea noastră, librarul, popa, curva, mazărea, un pian. Adică oameni obişnuiţi, harnici, patrioţi. Lupul cu gura pe ei: băăăă, voi nu vedeţi că nu existaţi în programul liberal de guvernare? Acolo sunt tecute ceva amante, ceva cu justiţia, ceva cu Jos MCV-ul, sus Ion Iiescu, România normală, schimb de mame şi de tate, relaţii externe, jandarmi ca să aflăm după 50 de ani ce-a fost pe 10 august, bazine goale iar nu voi. Voi nu vedeţi că acolo, în program nu-i vorba de nicio muncă, de nicio economie, de fabrici noi de ligheane sau caltaboşi? Oamenii se uitau urât la prietenul meu, aruncau paşapoartele şi copiii şi rămâneau în ţară. Că poate peste 5 ani, celălalt program de guvernare va fi mai bun, va începe cu cuvântul bunăstare, va continua cu altele care ne privesc şi pe noi.



În final trecu doamna Black. Cu şpriţul. Băură amândoi până eliberară ăştia paşapoarte pentru Cluj sau Arad şi Oradea, care până acum erau la noi. Noroc!

d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: