20 iulie 2018

BIG VICIOUS


Avishai Cohen, trompetă și Uzi Ramirez, chitară.

Foto, Florin Oniga.

Ce ștrudel am mâncat mai întâi și mai întâi, că era așa de mare că ni l-au servit cu multe bețe și ni-l treceam unul altuia. Mare, bun. Cum cobori spre La Răscruce. Simțeam nevoia să mâncăm ceva dulce, pentru că urma seara serilor de până atunci, adică Avishai Cohen cu proiectul său Big Vicious.

Înainte de Avishai două grupuri serioase, Rymden, Norvegia, Suedia și Stefano Battaglia, Italia. De Stefano Battaglia ne aminteam, mai fusese acum câțiva ani la Gărâna, Rymden este însă un super trio format recent, care unește trei dintre cele mai mari talente scandinave. Două grupuri solide, profesioniste, care au captat minute în șir toată audiența din Poiana Lupului.

Apoi, extravagantul, liricul, rebelul meditativ, versatilul trompetist israelian Avishai Cohen, care este de ani buni o figură remarcabilă pe scenele muzicale de jazz din lume. De la NY la Paris. La Gărâna, a prezentat noul său proiect Big Vicious care este o combinație armonioasă și incitantă de jazz, rock, groove și muzică psihedelică. Neobosit căutător de experiențe muzicale, avid după diversitate, Avishai a cântat cu Danilo Perez, Mingus Big Band, și Red Hot Chili Peppers. Big Vicious a ridicat Poiana Lupului, județul Caraș Severin, Timișoara și Lugojul în picioare.

Multă poliție la ieșirea din Poiană. Toți polițiștii cântau la fluiere melodiile lui Avishai Cohen, inspirând multă încredere și siguranță.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: