09 mai 2018

Căcâna, simbolul democrației noastre

Cum te lași de pe superautostrada care leagă Slatina de Bârla, orășel pe lângă Craiova, și Paris dai de Căcâna. O pădure ca oricare alta: verde, țânțăroasă, zumzăitoare, veselă, mirosind a iarbă verde, a natură și a pițigoi puși pe harță. Lângă parcarea supraetajată din pădure este și stația tramvaiului suspendat care vine de la București cu turiști doritori de mici și bere și nu numai, pentru că aici se pot înfiripa povești de dragoste, politice și sportive. Se poate sta la o tacla despre fizică, șepci roșii, rețete de varză, amante grase și așa mai departe.

Știind acest lucru și având o experiență cam lungă în spate de adunări la iarbă verde, PSD a organizat un mic și-o bere de 1 Mai 2018. Lumea a ieșit de bunăvoie, fără nicio legătură cu partidul de guvernământ, ci așa că doar nu a făcut-o pe ea un mic și-o bere, așa are și acasă, a ieșit ca să socializeze, să discute despre politica României pe Marte sau despre hidrocarburile din Marea Neagră, dorindu-și cu toții o rafinărie în mijlocul pădurii de unde să fure toți. Evenimentul organizat de PSD a fost un succes.

Luând exemplul PSD-ului, PNL va organiza și el curând o asemena socializare, o sfadă în aer liber, o șuetă cu mici ceva mai mari, și halbe uriașe, capitaliste, pentru că, nu-i așa, PNL a fost din 90 și până acum motorul capitalismului în România. Vezi tramvaiele vechi de 50 de ani din București. Așadar, pentru eveniment PNL se va duce la SRI, pentru că numai SRI-ul deține grătare, și va închiria unul mai elegant, cu aburi, la care, eventual, îți poți spăla și rufele. Pădurea se va umple de membri de partid din toată lumea, pentru că permițând infrastructura vor veni cu toții în mașini electrice sau în elicoptere. Se va vorbi despre principii liberale, despre capital și investiții, iar cineva va cânta la chitară Macarale sau noua compoziție respinsă la Eurovision: Deșteaptă-te, Căcâna!!!

UDMR și USR vor aștepta și ele la rând la închiriat grătarul SRI-ului. Vor face provizii de mici, bere și filme documentare despre albine și preoții care în slujbele lor îndeamnă la vot pentru PSD. De pe colosala și eleganta autostradă Sibiu Pitești vor sosi mașini desprinse parcă din filmele SF. Tramvaiul suspendat abia va face față. Troznind a mici și bere, socializarea va trece în revistă pensiile, sărăcia, șomajul, dar și problemele diasporei care moare de grija realegerii lui Iohannis. Omenirea udemeristă sau useristă va veni aici fără șepci roșii, dar va pleca cu sloganul: La Căcâna-n poartă oare cine ascultă?

Încet, dar sigur, după cum vă dați seama, Căcâna va deveni, după 30 de ani de la revoluție, leagănul democrației noastre, un reper în lupta pentru un loc în Europa și Univers. Aici se vor muta Parlamentul, piața de demonstrații, benzina, sănătatea, educația, librăriile, sportul și biroul primului ministru al României, în jurul căruia se vor cultiva vocabulare de limba engleză. Așa.

D.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: