11 aprilie 2018

Pepenele Constituțional


Generalul Manole Ben Manole studiază posibilitatea ca Pepenele să intre în Constituția României. Este un aliment ușor, crește mare adică îl vezi de departe și zici: mamă, hai la bostănărie, și mai ales poate lupta împotriva inflației care se arată, aspră, la orizontul României. Se duse pe Neajlov, la bostănăria locală, însoțit de calul regimentului, un bidiviu numit Monoclor pentru că n-avea decât un ochi. Monoclor îi spuse: nu rezolvăm nimic cu pepenii ăștia de aici, sunt mici, nu se sparg nu țin de foame, doar se exportă în județul Cluj ca să susțină IT-ul de acolo. Trebuie să luăm o barcă și să mergem la Împăratul Norilor.

Vâsliră spre Împărăția Norlor. Timpul era așa și așa, ba soare, ba veverițe, ba vârcolaci și câte un petec de pernă de mătase pe care dormeau furnicile. Împăratul Norior cosea un lighea. Le zise: Vă așteptam. Cos ligheanul ăsta ca să ve întoarceți cu el pe Neajlov și să înlocuiți sintagma Coșul cu Alimente cu Ligheanul cutare, cutare. Și Ligheanul, dacă mă gândesc bine, poate fi trecut în Constituție pentru că are multe dungi, vezi foto cu Împărăteasa Norilor, care tocmai acum probează măsura exactă de pepene. 20 pe 20 și în înălțime tot 20. Sâmburii sunt umpluți cu coniac și cu rigips, cum ai norocul.

Se pornise vântul. Felia de pepene stătea pe mijlocul Împărătesei cum stau la bar paharele pline cu fundul în sus. Luară o gustare îmăpărătească: șorici, marmeladă și sâmburi de pepene din care se face un ulei bun de McDonalds. Și care, evident, distruge inflația. Generalul zise: Am văzut filmele americane de la Oscar. Io p-alea de la Gopo. Mari diferențe nu sunt. Calul spuse: Ba sunt. Împărătesa își îndreptă mijlocul și râse în hohote, nimeni nu știa de ce. Așa că au început dansul. Calul cu Manole, Împăratul Norlor cu consoarta și dansul s-a prelungit până dimneață când au venit berzele, din nou berzele, cu trei copii mulatri. Mulatri din Japonia. Cum dracului, s-a mirat Calul?

Un zgomot la orizont. O avalanșă de pepeni. Așa era acolo, dacă vorbeai tare, se pornea avalanșa de pepeni. Tu îi adunai și te duceai în Obor cu ei. Pe dreapta. Cum intri prin parcarea aia tembelă, vezi pepenii de departe și abia atunci îți dai seama că Manole Ben Manole are dreptate de trebuie să bage pepenele în Constituție. Că e hrănitor. Că e drăguț. Ieftin. Mohorât, bicefal și salubru.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: