10 februarie 2018

Știri pe scurt

Examenul de admitere pentru clasa a IX va fi reînființat. Numai că acum va avea caracter aleatoriu: dă numai cine vrea. Cine nu, oricum trece-ntr-a noua fără probleme. Pentru că numai așa se vor pune bazele unei educații solide de care tinerii au nevoie.

Boul care s-a înecat în Dâmbovița este din Târgoviște.

Metroul din Dr Taberei va deveni operațional odată cu autostrada Pitești Sibiu. Te sui la Eroilor, îți iei cușetă și aștepți 30 de ani să se facă autostrada. În cușetă vor răsuna melodiile lui Mihai Trăistaru și Cezar Ouatu.

Simona Halep n-a putut fi sponsorizată de bogătanii României, pentru că pur și simplu bogătanii țării noastre n-au niciun ban. Totul e pe hârtie. Deci iată motivul pentru care nu se recupereazîă de la nimeni niciun ban, draga noastră Justiție.

PUBLICITATE O babă fără dinți, da' cu sânii mari, mănâncă struguri. Unul îi rămâne între dinți. Apare sloganul: o treabă bărbătească e numa' bună, luați Prostamol.

TGV-ul Cluj Budapesta va deveni realitate în câțiva ani. Nu mulți. Partea română, din slugărnicie, a adăugat pentru presa indigenă: trenul va trece și pe la București. Normal. Chiar și pe la Giurgiu, dacă ne dați voie, că acolo mergem noi la cumpărături.

Ultimul film al lui Dinu Tănase, Frozen Ignat, departe de a fi o capodoperă, se salvează în ultimile zece minute. Cei doi actori în superformă, Dorel Vișan și Ctin Cojocaru, reușesc zece minute unice cu care, probabil, nu se vor mai reîntâlni. Secvența crimei tensionate, violentă și reală de la tăierea porcului reușește, credem, să fie cea mai bună din istoria filmului autohton. Până la secvența finală, scenariul se dovedește a fi cu mari scăpări: nu mai aflăm nimic de comunism, de altele, și nu reușește, datorită lungimilor, să ne facă să trăim pe de-a-ntregul drumul până la sacrificarea Ignatului, unde are loc crima, crimă care are la bază o datorie de 500 de lei. Supermotiv și superadevărat. Dacă scenariul nu reușește să creeze în noi, până la final, nicio tensiune, reușește acest lucru scenografia lui Mihnea Tăutu. Simplă, rece, ca un brici ascuțit a cărui lamă îți reamintește tot timpul unde te afli și că dacă nu caști ochii bine-n oglindă riști să cazi de pe ea. De adăugat interpretarea excelentă a lui Mircea Rusu, și să țineți cont că noi n-am scris aici decât un îndemn la vizionarea filmului. Oriunde v-ați afla, vorba cântecului.

PUBLICITATE O babă fără dinți da' cu sânii mici s-a apucat de tenis după exemplul Simonei Halep. Primul serviciu primit i-a fixat mingia între dinți. N-a mai putut s-o scoată. Așa că apare sloganul: o treabă bărbătească e numa' bună acum, PROSTAMOL.

SPORT 2 la 2.

VREMEA Cam ca Sanda Ladoși așa.

HOROSCOP Un Vărsător foarte mic face baie-ntr-un ibric. Până joi, 15 fev.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: