08 februarie 2018

Doamna cu cățelul



Doamna cu cățelul a apărut în piața mare a orașului exact când mașina roșie a lui Elon Musk a rămas în spațiu și-a luat-o spre Marte. Atunci am auzit cu toții scheunatul câinelui: ham, ham, scheau, scheau!!! La care Doamna care-l ținea în lesă, i-a spus: Ce-i, Stavros, dragă, adică Stavros era cățelul, de ce plângi? Că nu ești în mașină? Îți place Tesla Roadster? De ce nu i-ai spus lu' mama? Nu-ți lua ea una de la Mall? Ba îți lua și una roșie și una albastră. A, da' tu vroiai să fii acolo, în văzduh. Să te vadă gagicile din parc cum șofezi tu printre stele, printre Marte, printre Saturn. Știu, mamă, știu, dar câinii știi că n-au carnet. Nu li se dă niciodată. S-a încercat acum vreo 300 de ani, dar n-a mers. N-a mers. Și-apoi, ia zi-i tu la mama, ce-ai fi vrut să iei cu tine în văzduh ca să nu te plictisești? Vreo jucărie Tesla a lu' domnu' ăsta? Vreo carte? Vreo cățea? Un om? O femeie? Pe Carmen Dan, ca să-ți păzească mașina? Nu? Un os? Din ciorba de oase făcută de mama de la cantina din colț? Hai, hai, să mai facem câțiva pași, uite acolo niște fete pentru tine. Și ele știu de Elon Musk și racheta lui, fii sigur, Stavros.

Se depărtară. Câțiva hoți din Vitan își notaseră tot ce-a spus Doamna cu cățelul și s-au suit imediat în văzduh, înțelegând că mașina roșie a lui Elon Musk zboară fără pază. Au ajuns la ea. L-au luat la bătaie pe păpușoiul ăla de la volan, au întors volanul spre Dâmbovița și-au aterizat în cartierul cu pricina. Lumea s-mbulzit s-o vadă. Unii s-o cumpere că, deh, atrăgea atenția și de acum era cea mai celebră mașină ever din lume. Costă mult? Păi? Este inestimabilă. Nici Vâlcov n-are bani pentru ea.

Trecând prin dreptul Andromedei, șoferul păpușoi al mașinii Tesla Roadster și-a revenit. Plutea în văzduh fără mașină lovit serios la cap. Se uită în calculator. Văzu mașina pe cheiul gârlei într-un oraș urât. Coborî. Păpușoiul n-avea cu cin' să se bată, n-avea de ce. Se sui la volan și demară spre văzduh. Clipă în care se auzi un scheunat. Păpușoiul întoarse capul atât cât să vadă că în decapotabila roșie se suia degrabă un cățel cu o Doamnă foarte frumoasă.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: