01 februarie 2018

Căpitana Nemo


Ca în fiecare dimineață, căpitana Nemo întindea rufele. Unele scurte, altele lungi, vezi foto. Apoi ieșea pe punte și trăgea cu pistolul. Pescuia. Prindea cașalotul și-l dădea băieților pentru cantină. Vasul duba, duba spre Pol. Pe cer se năpustea dintr-o dată un albastru intens și căpitana Nemo, zveltă și frumoasă cum era, chema la piscina de pe submarin farfuriile zburătoare. Venea una și vorbea cu căpitana. Că ce faci, că unde, și de ce. Apoi, farfuria zburătoare pleca și căpitana se ducea în cabina căpitanului Nemo, soțul ei. Tiptil. Îi punea mâna la ochi și zicea: ghici cine e? Dar căpitanul nu vedea două secunde din cauza asta și izbea vasul de o stâncă puternică pe care trăia un popor de cărăuși și nu numai.

Cărăușii verificară submarinul și se hotărâră să-l vândă. Numai pe căpitana Nemo nu că era arătoasă și cine știe, poate ei treceau la matriarhat și era numai bine cu o blondă ca ea. Așa că se puseră pe arat. Ca să dea de mâncare marinarilor. Au însămânțar pere, mere, piersici. Au însămânțat cartofi, pepeni, roșii. Au însămânțat floarea soarelui, ridichi și au scos un ziar pe care-l conducea căpitana Nemo care, pe lângă că era frumoasă, era și deșteaptă. În primul număr atacară problema păstăilor ruginoase din care nu se putea face nimic și lucrurile păreau că se îndreaptă spre un trai îndelungat și fericit pe stânca aia, pe care o botezaseră Căpitana Nemo.

Căpitanul Nemo nu murise, ci era arestat de cărăuși. Ținut la secret într-o nucă de cocos. Se văita: vai, vai!!! Așa că-l auzi căpitana Nemo și-l salvă. Luară un topor și tăiară câteva capete de cărăuși și-i siliră să le construiască un alt submarin ca s-o șteargă de acolo, de pe insula Căpitana Nemo. Așa a și fost și cărăușii, văzându-i plecați, le-au făcut cu mâna de la revedere.

Așa au ajuns ei în Anglia înapoi și căpitana Nemo a dat câteva interviuri și a făcut câteva pictoriale pentru reviste celebre de modă. Și nu numai, că auzind regina de succesul ei se hotărî să plece și ea cu submarinul în lume. Se îmbarcă așadar pe submarinul Nemo, o nouă construcție, și acum vâslesc cu toții spre București.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: