26 septembrie 2016

Revista presei străine

THE GIURGIU TIMES - Între Giurgiu și Ruse, pe sub Dunăre, s-a tras o țeavă pe unde, în curând, va trece gaz de colo, colo, nu se știe bine. Primii care vor profita de acest nou și inedit mijloc de transport vor fi migranții sirieni, români, bulgari, turci, ganezi, libieni și așa mai departe.

COLENTINA TOWN JOURNAL - O sală plină cu două milioane de susținători vor să-și facă selfie cu Călin Popescu Tăriceanu aflat la o tribună în fața lor, explicând că ALDE în sus, că ALDE în jos. În momentul selfi-ului toată sala s-a întors cu fundul la el și cu aparatele în aer.

THE MIMI CHRONICLE - În curând se va împlini un an de la tragedia din Colectiv. Pe toate teveurile va fi comemorare mare. Va cânta din nou TAXI. Și nu va fi bine.

TIMPUL DIN NEW YORK - Miliardarul Elon Musk s-a deplasat la Berlin unde are loc un baban târg de tehnologie de transport. Ocazie cu care, băiatul din Sillicon Valley a prezentat Hyperloop-ul, o cabină care se deplasează printr-un tunel între două puncte fixe, să le zicem gări. El a propus ca primul tunel experimental să fie instalat între Cluj și București, ca să se vază că distanța poate fi acoperită în 25 de minute cu noul mijloc de trasport care nu e nici mașină, nici tren, nici avion. Hyperloop-ul a fost instalat, dar de la Cluj la București tot 30 de ore se fac, pentru că mecanicii cabinei se tot opresc să fure de pe câmp varză și porumb.

THE PARLIAMENT MAGAZINE - Demisionarul Gabriel Oprea va juca într-un film de ficțiune românesc în regia lui Tudor Giurgiu. Gabi va fi un tânăr care are un magazin de pompe de biciclete. Îl vede un general. Îi spune: te fac general. Gabi acceptă. Proaspătul general se însoară cu șefa generalilor. Șefa din umbră, că le vedere e un golan. Și dă-i dragoste, dă-i dragoste până își fac primul castel. Apoi, Gabi se ocupă cu meditațiile și pac, al doilea castel. Filmul e cu urmare, vom vedea.

TITANIC VALS - Cumințenia Pământului a ajuns la croitor. La Paris. La un croitor mare, mare de tot, unul din ăia care-și fac parade. Botezatu sau cam așa ceva. A comandat o rochie albă, una maro, un palton, mănuși și ciorapi din același material, o pălărie moale, dacă se poate din pene de păun, o fustă nu contează cum dar să-i treacă de genunchii strânși la gură și un furou roșu cu dantelă albastră. Acum, Cumințenia Pământului va costa încă zece milioane de euro în plus. Donațiile vor începe, prin Banca Națională altfel cum?, pe 1 noiembrie 2016.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: