01 septembrie 2016

Jazz at Bran Castle 3

Știri matinale. Încă în pat, Tina Cumva aduce cafeaua. Nu s-a trezit nimeni în tot Orizontul, pensiunea la care stăm. Pe ecran un reportaj despre meditațiile la fizică ale lui Iohannis de când era el ba meditator, ba primar, ba scriitor în chineză, ba cine mai știe, că nu se înțelege. O babă:Când îl vedeam venind cu genteluța aia mică, urcând în lift, tot blocul se umplea de fizică. Apoi, scotea un compas și ne apucam de fizică. Măsura apa, spunea că prima lege a fizicii e că apa curge la fel de repede ca sunetul. Sau mai încet. Că inundațiile nu veneau cu zgomot mare, te luau pe sus și așa mai departe, mânca-l-ar mama. Un copil: Noi, toată familia, nepoți, o mătușă din Cisnădie știm fizică de la domnul Iohannis. Dânsul ne-a meditat. Ne preda legile fizicii. O lege suna așa: Cine sapă groapa altuia te miri unde nu-i bine. Trebuie săpată într-un anumit loc. Moderatorul reportajului: În felul acesta, tot județul Sibiu este licențiat în fizică. Ba chiar și cele de dinprejur: Brașov, Hunedoara. De când domnul Iohannis dă meditații în județ, apoi în toată țara, olimpiadele la fizică se desfășoară sau nu se mai desfășoară, în orice caz sunt multe premii și premianți în fizică. Așa că ne-am îmbrăcat și ne-am dus la castel. Era seară deja, ne lipsea din dinamica noastră ceva legi ale fizicii și am șters-o la festival.

A treia seară începe cu Ulrich Drechsler, pian, și Stefano Battaglia, clarinet, în proiectul Litle Peace Lullaby. Aici cei doi încearcă să revigoreze arta ciclurilor muzicale, vor mixa influențe mediteraneene, orientale și scandinave. Amândoi sunt maeștri în a crea peisaje nesfârșite pline de sonorități frumoase, o atmosferă intimă și melodioasă. Cu doar câteva sunete, împărtășesc publicului o întreagă poveste. Intimitate, energie, pasiune și iubire, acestea sunt cele mai importante repere pentru cei doi muzicieni și reprezintă tocmai ce pretind de la muzică. Cu ajutorul instrumentelor lor, clarinet bass și pian, ei sunt capabili să exprime toate acestea.

Regalul serii s-a numit Jacob Young Trio: Jacob Young, chitară, Bendik Hofseth, sax și Paolo Vinaccia, tobe. Doi norvegieni și un italian ce trăiesc și cântă de mulți ani în Norvegia, un trio prefect închegat format din muzicieni experiementați cu sute de concerte și zeci de albume. O notă în plus pentru Paolo Vinaccia, un vrăjitor al bateriei, care a umplut seara de neliniște, iubire, frumos și muzică.

După care s-a băut moderat până pe la cinci dimineața. La Alisia și la Orizont. Vinaccia ne-a tratat cu niște scândură de porc umplută cu usturoi, ardei iute, boia, adică era vorba de porc uscat în primul război, dat prin iuțelile astea și mâncat de noi până la ruperea dinților după 100 de ani. Când terasa de la Alisia s-a umplut de dinți, noi, io și Tina Cumva ne-am retras. Era deja dimineață și începeau știrile. Era vorba de un reportaj în care domnul Iohannis îi medita la fizică pe Vasile Blaga și pe Liviu Dragnea. După meditație, domnul Blaga a declarat: Corupție să fie, da' să știm și noi. Că unde nu e corupție, nimic nu e.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: