21 ianuarie 2016

Trubadurul Element

Trubadurul Timofte Element din comuna Sadova, județ Bihor, se spăla la cișmeaua din curte. Făcea, vezi Doamne, parte din statistica aia cu rurali care aveau wc-uri în curte, dar nu-i păsa. Se spăla, soarele răsărea, o vrabie cânta geamparale, nevastă-sa plecase la coasă și el se gândea cu apa șiroindu-i pe față: Acum dacă s-a ieftinit barilul de petrol nici că-și va ma reveni și atunci io trebuie să-mi schimb repertoriul. Nu le mai cânt p-alea că să-ți trăiască mă benzina că acciza e pricina sau aia cu geaba mărul, geaba părul, că petrolu-i viitorul, nu. Trebuie să sublinez că s-a întâmplat ceva, că lumea își revine, nu va mai mânca numai petrol, ci și vegetale, bio, d-alea, d-alea.

Își luă acordeonul, vioara, țambalul, tobele, harpa, cinelele, trompeta că el cânta la multe de-odată, nu ca ăia de la Direcția 5 omul și intrumentul, deci își luă sculele și plecă la parlament. Așa gândise: Mă duc la parlamaent, că ăia-s oameni serioși, își dau seama că acum e momentul să ieftinească toate alea în țară ca să-i fie românului mai ușor.

În parlament vorbea deputatulsenator psdaldeunprudemrpnlindependentM10mp Cutare. Spunea: Să mărim accizele la carburanți, că de unde crește Dumnezeu dă mai mult sau cam așa ceva, poate să spună și doamna Firea. Aplauze. De parlamentarul Cutare se apropie un portar mirosind a petrol ieftin: Dle, se află la poartă trubadurul Element, care vrea să ne doinească a petrol ieftin, că adică să ieftinim și noi pompa, alimentele, alea, alea. Timofte Element nu fu primit și atunci omul își puse sculele pe un covor în fața parlamentului, o bască de încasat bani și începu să cânte.

Veni nevastă-sa cu mâncare. Un ou, ceva. Zice: Omule, dragă, la noi în curte a țâșnit petrol ieftin. Coana Mandinga, vecina, a zis că e pentru o mie de ani acolo. Hai acasă. Om vedea. La nevoie ne separăm de parlamentul ăsta cu forța, nu la vot, că la vot ne trișează.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: