20 ianuarie 2016

Ion Lilili

Mihai Trăistaru vrea să câștige Eurovision 2016 pentru România. El a ales o melodie modernă, așa cum e toată muzica ușoară românească, atractivă, ușor de lălăit și de cumpărat, așa cum este, am mai spus, toată muzica ușoară românească. El și-a ales pentru concursul final celebra melodie Pe Valea Prahovei a Ilincăi Cerbacev, 1963, o melodie în care este vorba de autostrăzile care traversează Sinaia, Predeal și Bușteni pe marginea cărora stau români pas cu pas și cu flori veseli că un cântec a-nflorit. El, solistul, se va îmbrăca, zice, pentru finala Eurovision 2016 în Star Wars, adică văzând extratereștri că pe Valea Prahovei un cântec a-nflorit vin cu bucurie aici cu bastoane electrice ca să construiască educație și sănătate. Așa, pe scris, poate că nu se înțelege nimic, dar cântată melodia este mai tare ca Satisfaction a Stone-silor.

Aflând că Pe Valea Prahovei un cântec a-nflorit, președintele Obama a declarat din balconul Casei Albe, în fața unei mulțimi entuziaste de americani: Păi, dacă-i pe-așa, să știți, dragii mei compatrioți, că nu numai pe Valea Prahovei un cântec a-nflorit, ci și în sufletul poporului american, care asta urmărește de mult, și nu numai un cântec, ci două sau trei, pentru că visul american este inconfundabil și este prezent oriunde te-ai duce în lume nu numai pe Valea Prahovei.

Cetățeanul Ion Lilili din comuna Lehliu, stabilit aici din cauza căsătoriei cu românca Lenuța Bembem acum Lilili, ascultă la radio melodia Pe Valea Prahovei în interpetarea lui Mihai Trăistaru. Se hotărăște brusc s-o importe în China. Acolo, se gândea, ar face furori și s-ar umple de bani. Păi, ce, Valea Prahovei e și-n China nu numai aici la leneșii ăștia de români. Și acolo sunt autostrăzi mai dihai ca asta singură a lor, și acolo, așa cum scrie în cântec, sunt roșii și vinete mai verzi ca pe Valea Prahovei a lor și, mai știi, o poate cânta chiar el la Eurovision pentru China și România.

Media din China a preluat bucuroasă melodia Pe Valea Prahovei. De atunci prețul petrolului a scăzut și ditamai China privește de pe margine Văii Prahovei cum vine peste ea falimentul. Oare ce-i de făcut?

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: