25 ianuarie 2016

Autostrada Pitești Pitești

Stăm de vorbă din întâmplare cu domnul Miroslav Ceaun din Italia, expert în faună marină, pe care l-am cunoscut la o petrecere cu urzici într-o situație oarecare din capitală. Noi peroram într-o bisericuță, cu pahare de vin în mână și chiftele pe platou, despre utilitatea excepțională și urgentă a autostrăzii Pitești Sibiu enumerând necesitățile el naționale. Când, la un moment dat, domnul Ceaun a spus: "Nu e așa. Autostrada Sibiu Pitești nu se va mai putea face niciodată. Vă văd mirați. Da, așa va fi, dintr-o cauză foarte simplă. Eu sunt expert în faună marină, ori Marea Neagră a dvs a devenit o groapă de meduze. Vă dau un exemplu de ce vreau să spun amintindu-vă că Marea Neagră a fost cea mai mare rezervație naturală din lume de hamsii. Și părea eternă. Odată venite cu mâna omului aceste meduze în Marea Neagră, ele au halit toată hamsia. Neavând ce să halească în continurare meduza de Marea Neagră va intra în țară, în România, prin canale, pe Dunăre, pe Olt. E, aici e aici, că intrând pe Olt în sus, meduza va ataca Sibiul până la dispariție, chiar dacă e protejat guvernamental din cauze pe care le știm, repet: chiar dacă. Meduza va ataca infrastructura Sibiului, bine, nu numai al lui, ci și pe cele ale orașelor străbătute, așa că înțelegeți dvs că o autostradă Sibiu Pitești acum este imposibilă. Se va putea face una mai mică de la Pitești la Pitești, una de 10 metri, pe care guvernul o va folosi la paradele de 1 decembrie, Unirea Mică, Unirea Mare, Unirea Mijlocie și Unirea Botoșani când joacă cu Unirea Dinamo". Domnul Miroslav Ceaun a încetat expunerea, și-a luat un coniac foarte bune și ne-a privit de sus. Felul în care ne privea, amuzat, copios, inteligent și sumbru ne-a făcut să credem că are dreptate.

Apoi ne-am dus la Premiile UARF, patronate de dl Ioan Cărmăzan. Prima premiată, Margareta Pâslaru în calitate de mare actriță. Adică dânsa a jucat în filme românești de mama focului. Dl Cărmăzan chiar a spus: N-o putem premia pe doamna Pâslaru pentru cariera ei de solistă, că așa-i Uniunea noastră, e de film, dar să știți că în 1960 dnei Margareta i s-a interzis un film chiar de Elena Ceaușescu, deci era disidentă chiar de atunci. Mamă, mamă și uite-așa ne-am adus aminte că în 1960 Elena Ceaușescu n-avea nicio funcție. Au mai fost premiați niște unii, printre care și Marian Crișan, care pentru Morgen mai treacă meargă, dar pentru Rocker nu, că e foarte prost.

Pe strada noastră nu trece plugul, undeva vizavi de Bellu. N-am găsit de cumpărat. Ne trebuie unul cu lamă de patru metri lungime, doi înălțime precum și un camion la care să-l atașăm. Cine, dinre cititori are vreunul, să ne scrie pe Călimară. Mulțam!!

Denis

2 comentarii:

  1. Denis,vine eu cu lopata luata de la un cervb.Pe bune..acolal ude am pribegit in ianuarie .lana Poina tapului, inconjuartr de lupi, am si curata 300 mp de drum pumlic forstier ca sa pot veni la ICR /clubul dramaturgilor ,luni 26 ian. Solidaritate alpina pentru Varfuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă și văd cu lopata, io și cu tine, prin jurul Bellului.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: