04 ianuarie 2016

Livada cu rațe

Rațele de pe Snagov vin în fiecare seară în livada cu nuci a pretenului Vlad, moment în care localnicii o numesc livada cu rațe. Sunt câteva sute. Vin din Albania, Portugalia, Nemția, Spitalia și chiar din Galapagos unde trăiesc unele cu ciocul plin de vești proaste din alte secole. Deci vin seară de seară și discută ce s-a mai întâmplat peste zi. Păi, azi, de exemplu, ce s-a întâmplat? Pe lac? La CFR? La nunta nu știm cui? La Guvern, la Auchan, în Herăstrău? La ISIS?

În timp ce se întrebau ce subiect să atace, în livadă și-a făcut apariția Arsenie Boca. El prezise instant că rața Cleopatra, un exemplar minunat din Tunisia, cu aripi bleu, ciocul de piatră sidefată și o pălărie neagră Panama, deci prezise că Cleopatra se va mărita cu rățoiul Donald, cel din filmele și reclamele americane care era în vizită în livadă ca să dea o mită la DNA pentru nu se știe ce. Până aici, Boca avea dreptate, adică prezisese și el la noroc, că dacă cele două frumoase păsări nu se luau el putea să treacă la altă predicție mai grea și să-i dea și lacrimile.

Necazul era că în livada cu rațe era în seara asta și rățoiul Bear Colindătoru care venea din Canada și care o iubea de se căca pe el pe Cleopatra. Îi adusese chiar un mantou de blană de iepure, o tejghea pentru jumări, patine cu rotile și un hamac pentru prunii din livadă. Plutea, deci, un iz de ceartă, de ciorovăială.

Bear se răsti la Boca: Bă, ce preziceri de căcat faci!! Ia, mai lasă-ne cu ele, ia-ți halatul ăsta negru și du-te și plângi prin scorburi, să te vadă ăia de la PSD că cum devine. Hai, valea!!! Donald, venit și el taman de la Hollywood, se răsti și el: Bă, Boca, du-te și ghicește-le ălora de la SRI, care te-au inventat, și lasă-ne pe noi în livadă liniștiți, cu ale noastre. Hai!!! Și-acu', mai zise, hai, Bear, să ne batem. Cine-o învinge a lui să fie Cleopatra.

Cleopatra dădea din aripi bucuroasă de luptă. Ciripea de plăcere. Guița. Stătea lângă Marin, un rățoi din comuna Gruiu, care făcea o țuică mamă, mamă, și cu care și-o punea de vreo trei ani de când luptătorii lipseau oareunde. Zise: Marine, hai la tine!! Marin: Și ăștia? Lasă-i în pace, că le prezice Boca ceva, mai apar lacrimi pe vreo cărămidă și le trece.

Luară bidonul plin cu țuică și plecară. După ei, Vlad stinse lumina și livada se înegri pentru câteva ore. Se mai auzeau doar săbiile celor doi îndrăgostiți.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: