09 septembrie 2015

Vox Maris

Până la urmă nervii tuturor au explodat și doamna Tina Cumva, cu un porumb în mână, a zis: Dar mai lăsați-o-ncolo de Cochilie. Și a aruncat cu porumbul după noi. De fapt după mine, că eram singurul care o asculta. Când a văzut ce cucui îmi crește, doamna Tina Cumva a adăugat: Hai, la Costinești, la filmare.

Pe drum am văzut frumusețile patriei pas cu pas. Ba lebede, ba pârloagă, ba floarea soarelui arsă de soare, ba țărani dormind prin case că pe câmp nu erau, ba cireși de vânzare deși nu era anotimpul, ba un tractor, ba un accident toate cam jalnice. Ca toată România. Așa am ajuns la Costinești, la Vox Maris, unde ne aștepta echipa de filmare: Haide, bă, că ne așteaptă Brad Pitt. Adică era un film cu Brad Pitt, în care doamna Tina Cumva avea rol de femeie pe care o cară cineva prin niște grote. Și de fapt nu era vorba de Brad Pitt, ci de actorul moldovean Ioan Becket, care a zis: Io sunt din Chișinău și așa mai departe.

Și bătea soarele, trecea musca și noi la piscina lui Vox Maris. Să luăm un somon și-un mușchi de porc. Ne-a usturat la buzunar. Vreo 200 lei. Așa era și cu restul: te uitai după un pahar, pac 100, te uitai după o gagică mișto, pac 200, 50 de grame de icre, pac 175 lei, o sută uischi, pac 300, că ne-am zis: Hai, bă, să nu mai mâncăm aici, hai la Ardeleanca în centrul Costineștiului. Și așa am făcut, deși era noapte și pe teren se chinuiau de-a fotbalul grecii și românii sub privirile mediocrității numite Anghel Iordănescu.

Scenariul lu filmu nu era așa mare filozofie, cică doamna Tina Cumva venea într-o rochie albastră și bea șampanie într-o carieră de piatră. Apare un băiat și-o ia în brațe, o duce într-o grotă de unde se vede Casa Poporului. Băiarul îi spune: Uite, Casa Poporului. Dar nu era așa, că cariera asta de piatră este la Albești, lângă Negru Vodă și de acolo nu se vede nicio Casă a Poporului. Așa că băiatul mințea sau cam așa ceva, dar asta nici măcar nu era în scenariu pentru că nu l-a citit nimeni, ci toată lumea asculta de ce zicea producătorul Don Titi, care el singur avea scenariu. Oricum era palpitant, emoționant și lacrimile care au curs după aceea te și miri de ce au curs, că nu era nimic ca lumea. Ba era ca lumea, dar ne dădeam noi infatuoși.

Seara, hai la piscină, hai în oraș, hai la bere, hai la plajă, hai la nisip, numai la Vox nu, că și așa era ocupat că începea HOP, gala tânpărului actor. Adică cine câștiga Gala, era repartizat direct la Hollywood. Păi, deși n-a participat, la Hollywood a fost repartizată doamna Tina Cumva. Așa mi s-a spus.

Denis



Un comentariu:

  1. Doamna Tina Cumva la Hollywood? Pai te trimitem urgent acolo ca sa ne transmiti în direct ce si cum!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: