26 septembrie 2015

"Destinul unui om de stânga" de Ion Iliescu

Pur și simplu un nou volum marca Ion Iliescu. Lansare: vineri, 25 sept, 2015, la Clubul Pensionarilor din Ferentari. Nu ne-am dus până acolo, nu ne interesează nicio carte lansată de Ion Iliescu, dar avem dubii că există un Club al Pensionarilor din Ferentari. Noi stăm în inima Ferentarilor, suntem pensionar și am fi știut de acest club, pentru că mai făceam o socializare, mai întâlneam vreo gagciă de 90 de ani, am fi curățat fasole când ne lăsau copiii să plecăm de acasă și alte alea. Concluzia? Omul scrie cărți cu ghiotura înainte de a da socoteală pentru mineriade, probabil vrând să ia o condamnare cu libertate definitivă.

Mai înțelegem că Ion Iliescu nu poate fi condamnat singur pentru mineriade, pentru că nu a luat hotărârea de unul singur. Știm asta din interviurile lui Victor Stănculescu, care spunea de celebra întâlnire de la Vila din Floreasca de dinainte de mineriade. Au fost acolo mai mulți tovarăși. V. Stănculescu a declarat că nu le va spune numele niciodată.

Zilele trecute, Mihai Pâlșu, să zicem un fost prieten, și fost director editorialist la cotidianul Puterea (?) și-a dat demisia. Puterea n-a mers niciodată, am vrut să-i spun, pentru că, ca și restul presei de la noi, n-a corespuns așteptărilor cititorilor. Îl întreb acum: De ce niciun cotidian vreme de 25 de ani n-a trimis un redactor la Moscova ca să aflăm și noi, cititorii, ce fel de facultate a făcut acolo Ion Iliescu. Asta printre alte multe întrebări la care, dacă ar fi răspuns, presa ar fi avut acum o altă viață. Mai bună.

Începând cu anul 2017, Festivalul Internațional G. Enescu se va numi Ion Iliescu, deci Fest Int de Muzică Ion Iliescu. La fel va fi și cu festivalul național de teatru, el se va numi Fest Național de Teatru Ion Iliescu.

În noaptea de 27 spre 28 sept, 2015, planetele Marte, Pământ și Soare se vor alinia formând o rară "opoziție" a planetelor ce se produce odată la 778 de zile, fenomen numit până ieri "Luna Sângerie". E bine de știut că din 2015 acest fenomen se va numi Ion Iliescu.

Pentru a i se stabili rolul în istoria recentă a României, mineriada din 1990 se va numi Mineriada Ion Iliescu.

Și așa mai departe.

Denis



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: