25 septembrie 2015

Vesele realități românești

Parlamentarii români mor de grija condamnării comunismului. Vor să aprobe un proiect de lege în acest sens. Că adică să se construiască un Muzeu Național al Totalitarismului Comunist, în care ca exponate vor fi chiar ei, nu? Ei, împreună cu cei care nu ne lăsau să ascultăm Beatles sau Polnareff? Ei, care ne tăiau fustele și părul mai lungi? Ei, care ne obligau să ascultăm Dan Spătaru? Păi, ce fel de clădire ar trebui să fie? Cât Pentagonul? Și când te gândești că proiectul de lege mai conține și construirea unui monument în Piața Universității tot dedicat victimelor totalitarismului, iar acel monument să fie o cruce înaltă de 25 de metri, luminată noaptea, din oțel, ce să mai zici? Iar în mijlocul crucii să fie un uriaș ecran în care să vedem eroi precum Păunescu, Vadim Tudor, Ion Iliescu, și alții pe care-i știm, că atunci cine alții? În sfârșit, țara arde.

Iohannis în Statele Unite. Când au auzit chestia asta investorii americani au dat năvală. Cu banii la ei. Munți de bani. Au întrebat unde sunt Oprescu, Videanu, Onțanu, Blaga, Oprea, Adamescu, Mazăre, Berceanu și ceilalți ca să înceapă afacerile.

Premiera filmului "Un etaj mai jos" de Radu Muntean. Cumva stă în picioare. Film care nu va avea spectatori, încă unul?, pentru că pleacă de la greșita premiză că spectatorul nu trebuie să știe cine e criminalul. Pentru că are și o gravă greșeală de scenariu: Crima se întâmplă într-un bloc. Babele, moșii din fața blocului nu sunt întrebați nimic de polițiști. Tocmai ei, care știu cine cu cine, de ce, cum și așa mai departe? De aici, impresia unui gust amar cu care pleci de la film. Dacă aveți vreo curiozitate, mergeți și-l vedeți.

Mare corupție la Apa Nova. Plăteam mai mult, adică facturile erau umflate. Păi, da, dar acum vom plăti mai puțin? Vom vedea că nu.

În fiecare tabără de refugiați din județul Giurgiu se vor construi foișoare înalte de 50 metri. De sus, sirienii puși de gardă vor vedea când vin turcii și vor da alarama. În felul aceste România va păzi pe veci Europa de invazia Otomană.

Editura Humanitas se laudă mereu cu vânzările babane de cărți. Da, dar ei fac și manuale școlare. Alte edituri nu fac. Păi, de ce?

La proba de sărituri în lățime din cadrul Campionatelor Europene de Atletism din Caracal, ediția 2015, nu s-a prezentat nimeni. Iohannis, bravul nostru președinte, a declarat pe bună dreptate: Să-și dea Ponta demisia, că nu se mai poate.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: