05 iunie 2015

Români cu care ne mândrim

Meciul de hochei dintre ehipele H.C. Clejani şi H.C. Vama Veche a fost întrerupt în minutul 72 din cauza faptului că doi jucători de la H.C. Clejani au evadat. Ei au săpat un tunel în ghiaţa patinoarului profitând de neatenţia celorlalţi jucători şi au dispărut prin el. Cei doi, Ionel Salamandru şi Sile Răudetot nu au mai fost găsiţi niciodată, deşi pe urmele lor s-au aflat vreme de câţiva ani FBI, SRI, STS, ăştia cu pădurile, ăia cu reformarea învăţământului şi pas cu pas toată administraţia prezidenţială.

Pe Ionel Salamandru tunelul l-a dus în Africa de Sud, unde a început să-şi practice meseria: era cel mai bun din lume la montarea celei de-a patra uşi la dulapurile cu două sau cu trei. Intra, de exemplu, la tine în casă şi vedea că ai un dulap cu două uşi. Îl fărâma şi-ţi făcea unul cu patru chiar dacă nu aveai nevoie şi chiar dacă de multe ori se lăsa cu bătaie. Încurajat de succes, Ionel Salamandru şi-a înfiinţat o firmă de pus a patra uşă la dulap. Până într-o zi.........

Pe Sile Răudetot tunelul l-a dus taman în Argentina. Îşi luase cu el, prevăzător, o albină şi de acum a ajuns la Buenos Aires s-a pus pe făcut miere. Astfel că argentinienii, molipsiţi de dulcea licoare, s-au lăsat de păscut vite, de făcut vinuri, carnavaluri, copii şi altele şi s-au pus şi ei pe făcut miere. Astăzi mierea lor înconjoară de câteva ori pământul nu se ştie de ce, aşa e de lungă. Astfel că, Sile Răudetot şi-a înfiinţat o firmă de miere. Până într-o zi.......

Behăind prin Capetown şi Buenos Aires, frumoasa româncă Adela Miniprix s-a angajat la firmele celor doi hocheişti. Dimineaţa ducea uşile în Argentina, seara se întorcea cu miere în Capetown. Azi aşa, mâine aşa până când toţi trei s-au îndrăgostit unul de altul. Şi Adela de Ionel, da' şi de Sile, şi Sile de Adela, dar şi de Ionel şi tot aşa. N-au mai putut trăi unul fără altul, aşa că s-au mutat în deşert şi au înfiinţat un nou stat: Burkina Fusu.Ro şi o duc toţi trei fericiţi de ceva vreme.

Acum, când soarele e pe cer de trei suliţe, când smântâna dă să se îmbrânzească, când cocorii deşertului aduc copii, când corăbii încărcate cu balauri mătură coastele Africii, deci acum cei trei soţi, Adela, Ionel şi Sile dorm. Dorm şi ascultă Deşteaptă-te burkinafusule din somnul cel de veci că duşmanul urcă scările la beci. Îl auzi? Boc, boc, trosc, trosc!!!!!

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: