12 decembrie 2014

Presa străină

PITEŞTI NEWS - Magazin economic. Unele magazine alimentare din Piteşti au trecut la euro. Dacă iei un ou în bani româneşti este 50 de bani, în euro este 2,40. A ieşit, evident scandal, bătaie. Ăia îmbrăcaţi în roşu s-au bătut cu vânzătorii. Ăia îmbrăcaţi în negru s-au bătut cu trecătorii de pe stradă care se opreau să caşte gura. Bătaia continuă şi acum. Este aşteptat domnul Iohannis.

UIEŞTI TIMES - Revistă de umor. Pe prima pagină o babă ştirbă râde de lumea care se uită la ea. Pe a doua pagină la fel. Pe ultima iar la fel. Morala haioasei veselii: Cine râde la-nceput şi la sfârşit, râde şi în pagina a doua.

CALAFAT CHRONICLE - Un beţiv isterizează oraşul. Pretinde, nici mai mult nici mai puţin, să fie declarat Sfânt. Cu un topor sparge geamurile tuturor vitrinelor. Dintr-o vitrină a unui magazin de încălţămninte un pantof s-a supărat şi l-a izbit în ochiul stâng. Acum individul vrea să fie declarat Sfântul Dimitrie Fără un Ochi şi să-şi facă partid.

CRAIOVA TELEGRAPH - Conducta de gaz rusească trebuie să treacă neapărat şi prin Craiova. Pe sub terenul de fotbal. Bulgarii nu-şi dau acordul. Nici sârbii. De cehi, ce să mai zicem. Nici nemţii, nici danezii, nici nimeni. Craiovenii sunt supăraţi, pentru că veniturile lor din sustragerea gazelor a scăzut simţitor. Este anunţat un marş de protest la care craiovenii, în frunte cu rapsodul Ştefan Hruşcă, vor mărşălui până în Canada cântând M-a făcut mama oltean, fără gaz şi făr-un ban.

COLENTINA TOMORROW - Săptămânal futurist. În mijlocul sectorului va fi ridicată o statuie a lui Nicolae Onţanu pe cal. Ecvestra e cu aripi şi cu roţi. Genaralul ţine în mâna stângă bastonul de mareşal scos dintr-o raniţă jegoasă, în dreapta un sac cu milioane de euro, în altă mână îl ţine pe Gabriel Oprea ca să nu cadă-n gropile din sector, iar cu ultima cântă la pian un marş colintinean numit: Pe lângă plopii fără soţ, vă fut muma-n cur!!

TONOLA PHOTOGRAPHER - Ziar cu multe fotografii, ilustrat foarte bine. O fotografie îl prezintă pe Ion Iliescu înconjurat de mascaţi. E dus nu ştim unde, nu se înţelege, că este fără comentarii, ceea ce nu e bine. Destinaţia revoluţionarului şi reformă Ion Iliescu este aşteptată de un popor întreg.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: