13 decembrie 2014

Cel mai prost film românesc, Ana, de Alexa Visarion

Iniţial aveam o altă treabă vineri seara. Adică ne invitase Tina Cumva să discutăm cu pretenii chestia cu Facebuc-ul, dacă Fb a mobilizat într-adevăr votul din 16 nov, din seara de 16 nov, noi susţinând că nu. Fb-ul nu mobilizează nimic, ni se insuflă ideea că-i aşa ca să ni se pară că suntem "societatea civilă" iar la vot, în seara de 16 nov s-a întâmplat altceva, nu ştim ce.
Aşadar, nu mergem la discuţie, ci la film. Ana, film românesc scris şi regizat de Alexa Visarion. Am intrat cu îndoială în sală ştiind că Visarion a făcut numai filme mediocre spre proaste. Pe scenă, ca să prezinte filmul, s-a urcat Laurenţiu Damian şi ne-a zis: O poveste de dragoste între o prostituată românească şi un regizor de film care n-a făcut nici un film, dar vrea să facă povestea lui Manole, aia cu ziditul Anei. Dacă eram deştepţi, după această prezentare plecam. Dar n-am fost.
A început oroarea numită Ana, în care Răzvan Vasilescu, cotat cu apariţii mişto, face cel mai prost rol al vieţii lui. Şi începe aşa: Tot mergând el pe bicicletă, cunoaşte o prostituată întoarsă din Italia, care era tot pe bicicletă. Merg ei prin soare, pe la ţară, se scaldă, el recită ceva cu Meşterul Manole, ea face baie goală, apoi apare Mircea Albulescu cu o puşcă, că de fapt Mircea Albulescu era anchetatorul care îl anchetase nu se ştie de ce pe Manole, care e Răzvan Vasilescu, apoi apare Dorina Lazăr, penibilă dând cu spray de muşte, apoi iar pe bicicletă, în apă, pe o barjă cu coarne de cerb, cu doi beţivi care joacă step şi beau de mama focului, cu ceva revoluţie, se strigă: ne-aţi furat ceva, mincinoşilor, şi iar pe bicicleta, ea îl ia de mână, are 22 de ani, el 61, se potrivesc perfect, ea îi descrie cum a fost violată şi în final se aud două împuşcături.
Lipsa oricărui scenariu logic, dragostea la care participă doar natura şi nu personajele, muzica anostă a lui Mircea Florian, povestea încâlcită a bisericii în care trebuia zidită Ana, lipsa oricărui element de scenografie sau costum, că totul e la marginea apei, pe bicicletă, pe o potecă, deci toate astea duc la un cel mai prost film românesc al anului.
De mirare că publicul românesc nu sancţionează aceste ruşinoase filme, nimeni nu aruncă cu ouă, cu roşii, nu huiduie. Ba se bate din palme, se nu ştim ce. Căcat.
Nu mergeţi la Ana. Vă pierdeţi timpul.

Denis

Un comentariu:

  1. Am vazut azi filmul pe National TV. O oroare. Absolut sinistru. Nu stiu cine esti dar ai scris singurul comentariu corect despre aceasta batjocura cinematografica.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: