10 decembrie 2014

Domnul Zen

Domnul Zen este un bărbat înalt cu palton de mătase galbenă. El joacă table cu poliţistul satului, plutonierul Self Nicolae. Domnul Zen are nevoie de această mică destindere, pentru că este un om foarte ocupat: duce tablă şi vrăji la Giurgiu, aduce pisici şi lebede de la Olteniţa, ascunde mănuşi fără degete, taie fulare, pălării, ghiceşte în palmele femeilor şi nu numai în ele, alungă copiii din gutui şi câte şi mai câte.
Agăţată de uşa de la gura sobei, Cenuşăreasa urmăreşte jocul celor doi. Zice: Cine dă primul şase şase mă ia de nevastă şi ia şi jumătate de biserică din Clejani. Domnul Zen dădu instant şase şase.
Nunta fu grandioasă şi veselă. La Opera Naţională din Clejani au venit un cor american şi unul bulgăresc, care au cântat împreună Hopa, se însoară Zen!! şi aşa mai departe. Tinerii însurăţei s-au instalat într-un cuib de berze de opt persoane din comuna Bulbucata, judeţ Giurgiu. Treburile mergeau bine, se umpleau de bani, se iubeau, pe drum erau primii nouă copii, dar Cenuşăreasa începu să de semne de boală. Cânta şi din plămânii ei ieşea numai cenuşă. Cenuşa acoperise Neajlovul, Giurgiu, Russe, Olteniţa, Mihăileştiul, şi partea sudică a Bucureştiului. Aşa că domnul Zern se gândi s-o omoare. Dar încă o iubea. Da, încă o iubea nasol de tot.
Aşa că-ş făcu un coteţ, se instală în el şi plecă definitiv în lume.
Iar noi am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa. Era deja noapte.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: