25 iulie 2014

Post restant: Mediterana 2



Mai bronzata, mai relaxata, cu cearsafurile mai pline de nisip. Au trecut deja 2 saptamîni de cînd merg la plaja sau la tobogan (cere copilu’) de 2 ori pe zi. Sa va zic ca apa e atît de calda încît îmi vine si mie (oricît de anti-intrat în apa si anti-înot îmi e caracterul) sa ma balacesc? Îmi mai scade entuziasmul cînd aud: meduze, baaa! (în traducere foarte libera). Evident, n-o sa fiu niciodata la fel de neagra precum bronzatii de competitie care ajung la plaja la ora 12, cînd eu îmi pun capotul si-o sterg acasa. Nici ca localnicii care vin la plaja în pauza de masa sau înainte de a merge la lucru, ca multi par a lucra în restaurante deschise seara.
Exista si viata înainte si dupa plaja. Sa amintesc de kilu’de rosii care variaza de la 1 la 2,90 euro. De pastaile verzi pe care le puteti cumpara si cu 5,90 euro daca va ambitionati. De concertele cu guristi care-i fac concurenta lui mos Ene si de tarabele de la piata de noapte unde se vînd prostioare la un euro, Buddha de toate marimile si vata pe bat.
Printre rahatii care orneaza si parfumeaza stradutele întuecoase se strecoara masini si motociclete - de departe cel mai raspîndit mijloc de transport în centrul orasului. Sînt la fel de inodore si insonore ca si cele de pe la noi. Pe locul doi sînt trotinetele, folosite atît de copii, cît si de adulti. Ba am mai vazut si un tatic pe role care-si plimba copilul în carucior. Mai ca as baga mîna-n foc ca asta-i suedez. Numai în Suedia am vazut combinatii naucitoare, gen parinte facînd jogging, cu castile pe urechi, împingînd un carucior pe lînga care alearga un catel cu limba scoasa.
Pe lînga faptul ca accentul lor e, pe alocuri, ininteligibil, ca trebuie sa le faci semn sa opreasca masina ca sa treci pe trecerea de pietoni, aborigenii mai au si alte obiceiuri ciudate. Într-o seara, pe cînd ne conectam pasnic la energia colectiva, atîrnati la fereastra, auzim poc! Ce sa fie, ce sa fie?! O saltea aterizase fortat umplînd strada, dar si de spume pe cetatenii din pragul locuintelor. Care cetateni au chemat politia sa recupereze cutia neagra ca sa afle cauzele aproape tragicului eveniment. Va dati seama daca-mi cadea în cap chestia asta?! se întreba retoric un martor care, evident, nu a vazut nimic, desi se afla la fata locului. Hmm, cercetarile continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: