26 martie 2023

ROBOATE, ROBOATE, TOATĂ LUMEA DOARME

Așa. Mai întâi a fost că m-a sunat Sanda și a zis că să ne vedem să compunem o melodie pentru Robotul Ion, cum e el vesel, cum duba-duba pe la guvern, cum știe el pe dinafară firele de ceapă din penerere și cine mai știe. Un loc mișto în care să ne vedem și să nu speriem pe nimeni cu muzica ce-o aveam amândoi în cap a reieșit că este Cherhanaua Parfenie din Tâncăbești. Un lac ceva, întorci pe DN 1 contrasens, strada Pescarilor mi-a zis Alina care venea cu contrabasul, congasul și o trompetă mică de acompaniament. Așa am făcut. Din DN1 până la cherhana, cale de vre’-un kilometru, este un drum de țară plin de gropi că bine ai face să te-ntorci și să te caci în el de pește, da’ dragostea pentru muzică din capul nostru face ravagii. Nu ne lasă să dormim. Cherhanaua plină ochi. Zeci de mașini, sute de oameni. Industrie de mâncat.
E Bunavestire și se mănâncă la greu pește. Peștele e congelat. Decongelat în grabă, pus pe el ceva sare, bulion, checiap fără niciun gust, totul e fad, și, ce să vezi, curenții lacului fac cumva valuri. Pe lângă cherhana, pe malul lacului zeci de pescari cu scule de soi. George, tobarul întâlnirii noastre avea la el niscai tobe mici, d-alea cum avea Metallica, și s-a pus pe acordat așa că noi am comandat o saramură de crap. Saramura n-avea niciun gust, da’ era frumos că se-nsera și melodia ’’Roboate, Roboate’’ plutea în capul nostru fără să facem nimic.
Diana Avocata a zis că ne face actele pentru Eurovision 2024 că ăsta de-acu’ era ocupat, iar Mirela a zis că face corectura textului. Acu’ nu că eram noi mari compozitori, da’ Cristi s-a sculat de-odată și a început să danseze prin cherhana. A molipsit toți clienții. Toți pe mese, toți hăulind referenul nostru cu ‘’Roboate, Roboate, toată lumea doarme, numai eu nu pot să dorm’’, ceea ce ne-a costat foarte scump, că la cherhanaua asta totul este foarte, foarte scump. Gurile rele spun că cel mai bine de venit aici e vara când poți sta pe malul lacului și să nu consumi nimic, că da, atunci e avantajos, ieftin. A’ma melodia fiind gata, Diana s-a dus cu ea la UCMR s-o înregistreze ca să primim drepturi de autor. Drepturi cu care să plătim nota de la cherhana. P-ormă am plecat veseli și îngândurați. Veseli că am avut bani cu ce să plătim, îngândurați de muzica ce-o aveam în cap. D-astea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: