03 aprilie 2017

The boys are back in town

Ne-am întors. Unii pe jos, alții cu mașini bengoase, dar nu despre asta este vorba. Ci despre festival. A început cu Steven de Bruyn&The Rhytm Junks, că adică belgianul Steven cânta voce și muzicuță. Bandul lui este o mașinărie de făcut metal, rock, blues, folk și poate și muzică ușoară românească. Îi dai un cuvânt, să zicem usturoi, și pac, apare rockul sau ce vrei tu cântat cu tot ce versuri. Trupă babană de festivaluri valoroase. Apoi, americanii de la Mississippi Heat. Cu un alt muzicuțist foarte bun, Pierre Lacocque, și o solistă vocală excelentă, Inneta Visor. Finalul festivalului a aparținut solistei americane/chitară bass Danielle Nicole, probabil nume de scenă, dar nu contează, care ne-a amețit cu coveruri mișto Deep Purple, Zeppelin, compoziții proprii. Un festival, ediția a XII a, de calitate, o Sighișoară scăldată în 24 de grade, cu terase pline ochi, cu plimbări nocturne, cu beri prin Cetate, cu un concert Vali Răcilă în Catedrala Cetății.

După aia am gonit noi ce-am gonit spre București, dar ne-am oprit la Cumpătul să luăm o ciorbă. Invitați de Aifun Soliman, preten bun cu noi, cu lumea, cu Turcia, cu Galațiul, cu Bob Brozman, cu Bogdan, cu cutare, cutare și cu unii pe care nu-i știm și d-aia am urcat până la vila lui pe un drum plin de gropi, pentru că primăria Sinaia n-are treabă cu niciun drum din oraș. Poate prin centru pe-acolo mai vezi un asfalt, dar cam atât. O ciorbă deci, ceva, și ne-am cărat spre București pe un drum plin de radare, că Dani, cu care eram în mașină a și luat unul de la niște polițiști deghizați în ciobani, ca să nu-i miroasă șoferii. Pac amendă, pac mai departe.

Și că veni vorba de Turcia, tot pe drum am aflat că turcii de la Găești, ăia de-au cumpărat fabrica de frigidere, deci turcii de la grupul Arcellik vor să facă în satul Ulmi, județ Dâmbăvița, cea mai mare fabrică de cuptoare cu microunde și mașini de spălat din Europa. Asta-i prosteală, important este cu turcii vin cu legi proprii în Dâmbovița, și una din ele va fi cea a haremului. Adică fiecare locuitor al județului cu pricina va putea să aibă propriul harem format din 10 până la 20 de femei. Aprobată de parlament, această lege va face din județul Dâmbovița regiunea cea mai populată din România. Noul slogan al județului va fi: Fiecare român cu mașina de spălat și haremul lui.

Ratingul emisiunii Uite cine dansează de la Pro scade pe zi ce trece. Și dacă te uiți pe Forumul Pro-ului afli și de ce: Din cauza băbăciunii de Mihaela Rădulescu, care sperie copiii cu fața ei de Cloanță cu pomeții ieșiți din orbite. Baba își mai dă în petec și pe la Talentele României, dar bine ar fi ca șefii Pro-ului s-o schimbe cu o fată mai tânără. Că sunt.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: