13 aprilie 2017

Fotbal Național Țigănesc

Dacă se măresc salariile până în 2022 vrem să facem un Paște ca lumea. În contul banilor de atunci cumpărăm un mistreț, că miel n-am găsit, un Bentley, doi cai pur sânge arabi sau puri strămoșești și ne apucăm de gătit. De la mistreț luăm ouăle, le vopsim și gata Paștele. Dacă e însă țeapă cu creșterea salariilor, ne ducem la ușa SRI, batem cioc, cioc, cioc și îi rugăm să ne manipuleze la o demonstrație ceva care să țină o juma de an ca să uimească planeta. SRI ne dă și o pancartă pe care scrie: Nu măriți, că este jale, România să se-nsoare!!!

Vedem fotbal: Juventus, Real Madrid, Barcelona, Bayern. Tineri de 20 de ani sunt băgați cu răspundere pe teren și dau goluri, aruncă în aer tribune. Vezi Dybala, dar și moșul Ronaldo. Două meciuri excelente. Când s-au terminat, am nimerit pe fotbal intern. Se alergau pe teren o echipă pe care scria Gaz și o alta pe care scria ASM. Mingia era numai în tribună și cinci minute cât ne-am uitat nu s-a dat niciun pas. Portarii citeau, chestii d-astea. D-asta fotbalul nostru este mai bun, pentru că oferă momente de relaxare.

Ne-am dus la piesa de teatru Păpușarul din Lodz de la Teatrul Evreiesc. Bine am făcut. Piesă scrisă de Gillles Segal, regizată de Alexandru Hausvater, în scenografia Vioricăi Petrovici și în interpretarea actorului Take Florescu. N-aveam, de ce să mințim, încredere în regia lui Hausvater, am văzut multe prostii de-ale lui, dar Păpușarul i-a ieșit. Este povestea vieții unui păpușar celebru, Finkelbaum, supraviețuitor al unui lagăr de concentrare, care refuză să creadă că războiul s-a terminat și care recrează în ascunzătoarea lui, un apartament din Berlinul anilor 50, lumea în care a trăit și care i-a rămas vie în memorie. Își reinvie personajele din lagăr cu ajutorul sforilor și cârpelor construind marionete cu care reacționează. Reușește. Păpușarul este o combinație de muzică, coregrafie și marionete foarte bună. Bun.

Regele Cioabă s-a supărat pe fotbalul românesc. Vrea să facă o Națională a Rromilor și să încerce să se califice cu ea la viitoarele Mondiale de fotbal. Campionat Național de Fotbal al Rromilor există din 2014, are de unde alege jucători, îi lipsește însă un antrenor de valoare iar Marius Lăcătuș nu vrea, că refuză să zică că e țigan get beget. Astea-s prosteli în capul bietului rege, că nu se poate fără Lăcătuș. Dar Anghel Iordănescu ce-are? Dar Andone? Pițurcă și alții? Tot ce se știe sigur acum este că la grupele pentru Mondialele din 2022 România va fi alături de Rromania.

Aseară am avut o convorbire cu taducătorul nostru de vise. Ne-a spus: Da, poți pleca din România cu un milion de euro cu condiția să vii cu două.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: