04 februarie 2017

Marea revoluție din februarie 2017 - 3

Ali Baba gonea cu cei 40 de hoți în mașină. Vrrrr, stânga brusc, viiiiiiiiuuuu, dreapta-n loc, claxon teribil, gaze, tot tacâmul. Celebra echipă a hoților se grăbește. Zice Ali Baba: Băăăă, să știți de la mine că ușa spre bunăstarea personală se deschide numai din interior. Adică fiecare pentru el și ce prisosește aruncăm la oală. Hoțul 4 zice și el: Șefu, dar dacă ajungem în piață, la ciordit, taman când abrogă ăștia ordonanța? Nu abrogă, bă nimic. Parșivenia e alta, vă spui io. Uite, Ciorbea a sesizat CCR-ul. Bun. La vrăjeală. CCR se întrunește pe 7 februarie ca să vadă ce și cum și va zice că dă verdictul în 10 zile. Așa e legal. N-ai ce să zici. 7 și cu 10 zile fac 17. Ordonanța intră la valabil pe 11 februarie. Din 11 până pe 17, când ăia o vor considera neconstituțională sunt 6 zile în care ordonanța e valabilă și scapă toți. În felul ăsta, zice Hoț 23, toată lumea e mulțumită: Ordonanța e abrogată, Dragnea n-a cedat, iar piața a obținut ce-a vrut. Mă-nțelegi? Hoț 12: Dar dacă manifestanții n-au bani la ei, ce ciordim? Să nu ne aventurăm degeaba. Au.

S-au împrăștiat prin mulțime. Au furat o pisică, de la o tipă 10 lei, un pantof de fier, o căciulă spartă, 100 de lei de la un copil de două luni rătăcit și el printre revoluționari, o plapumă adusă de unul ca să ceva, un palton vechi galben, un steag, 1.000 de lei de la un negustor de hașiș, o mingie de fotbal, o ușă de lemn, un ciorap al lui Cătălin Botezatu, un coș gol, un jandarm, 500 de lei de la un hoț neafiliat lor, un vârf de munte, două oi, un restaurant gol, deci nimicuri. S-au întors triști la mașină.

Goneau acum spre Constanța. La ciordeala de acolo, tot de la revoluționarii ieșiți în stradă. Ali Baba zicea: Băăăă, să știți de la mine că putem da chix acum, nu-i nicio rușine. Ne revanșăm după aia. Ne ducem la Dragnea, că noi suntem acoperiți. Din ăia serioși. Noi nu facem licitații trucate. Nici nu consiliem nimicuri și nici nu fezandăm autostrăzi sau poduri. Nu. Noi ciordim direct din buzunarul cetățeanului, că așa nu poate reclama nimic. Adică, fără urme, zice Hoțul 33, care până atunci a mâncat o banană furată. Mă-nțelegeți?, termină Ali Baba și intră în tunelul care duce de la Constanța la Londra. Ăla făcut de chinezi.

Mașina nu se mai vedea pe șosea. Doar un zumzăit liniștit al unor voci de bărbați. Era un cântec. Hoții cânta cu duioșie, plângând o horă bărbătească din Banat. Una numită, Da, mamă sunt beată și am ieșit la furat.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: