27 iunie 2016

Decât

Țara noastră va traversa foarte bine perioada de după Brexit. Ca și în 2008, România are destulă sare, voioșie, minciună și parlamentari care să ne ferească de criza care stă să vină.

Decât că nu mai facem nicio autostradă. Decât că promisiunile noilor primari se referă doar la măturat. Decât că sănătatea a ieșit din modul firesc în care trebuie să funcționeze un sistem sanitar. Decât că școala nu mai învață pe nimeni. Decât că spre serviciile secrete se scurge o mare parte din bugetul țării. Decât că la televizor mai vorbește încă Sorin Roșca Stănescu. Decât că, deși falimantar, fotbalul autohton se redresează. Decât că Anghel Iordănescu mai poartă uniforma. Decât că grădinițele au ajuns locuri nesigure pentru copiii noștri. Decât că turismul la Marea Neagră nu reprezintă turismul național. Decât că noi nu cunoaștem pe dinafară numele niciunui europarlamentar român. Decât că toate partidele vorbesc singure, nu cu noi. Decât că ni se sugerează să ieșim mereu în stradă. Decât că încă ne mai căcăm în fundul curții. Decât că sărăcia crește îngrijorător, iar o țară săracă n-are treabă cu nivelul de trai european. Decât că sărăcia generalizată din țară împiedică orice proiect sănătos de țară. Decât că Pas cu Pas sau pe spații mici. Decât că Arsenie Boca a ajuns să dea sfaturi medicilor, naturiștilor sau vitelor când nasc. Decât că celebrul DN1, rușinea națională. Decât că Renault își mută încet, încet producția în Maroc, India, Moscova și Brazilia. Decât că și Ford vrea la fel. Decât că nu mai facem metrou până la Otopeni riscând să nu mai avem ce fotbalia în 2020. Decât că gimnastica s-a dus dracului. Decât că la tocșouri mai apare încă Traian Băsescu. Decât că avem crosuri duminicale ale veseliei naționale. Decât că mai avem încă cu duiumul firme de consultanță și de fezabilitate. Decât că serviciile secrete sunt infiltrate peste tot: edituri, teatre, stadioane, librării, cantine, școli, facultăți, partide, forbal, bănci, fabrici, Dacia, litoral, restaurante și în general sau mai bine cu precădeere în locuri în care curge banul. Decât că RATB-ul n-are aer condiționat sau că un tren de la Cluj la Constanța face opt zile. Decât că altele și altele mai rele sau mai bune, dar care fac tabloul unei Românii intangibile la răul european. Un rău care ne conduce de la Bruxelles, în loc să fie bun și să ne conducă de undeva dinspre un SRI cu vedere la mare.

Duminică seara la un post tv, am uitat care, este anunțată o convorbire în direct între Traian Băsescu și Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea. Decât că la emisiune a venit doar Răzvan Teodorescu, ditamai academicianul, care ne-a vorbit de Cumințenie Pământului, că adică Brexitul nu este cu impact cultural, că ne doare-n cur de pictura și sculptura engleze, noi avem Cumințenia, Hamangia și Smerenia. Ba chiar și Pas cu Pas.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: