22 aprilie 2015

Cinemateca Soniei Nî - Azi filmul italian: Giovani is fast and furious

Giovani, un tânăr de 22 de ani, avea o mezelărie la marginea Padovei. Oraş care n-ar fi fost atât de frumos dacă pe deasupra lui nu trecea cursa aeriană regulată TAROM: Bucureşti Feteşti. Pentru că într-o zi obişnuită de primăvară, ca cea de azi 22 aprile 2015, în cursa zilnică se afla şi tânăra Maria Delanoi. Cei doi îşi făcură semne, el scăpă un parizer pe jos de uimire, pentru fata era foarte frumoasă, educată, că avea bacul dat.

Giovani se sui pe bicicletă şi se duse la Feteşti unde tocmai ateriza cursa. Maria se dete jos, îşi luă valiza plină de cărţi şi i-o dădu lui Giovani să i-o ducă. Însă Giovani dispăru cu cărţile. 10 ani, atâta a durat dispariţia, dar fata nu l-a reclamat la poliţie că încă-l mai iubea.

Cu valiza plină de cărţi, Giovani se duse în pădurea Snagov şi se puse pe citit. Avea de gând să recupereze toţi anii în care stătuse la căpătâiul maşinii de tocat carne pentru salamul de vară şi nu învăţase nici unde e Groenlanda, nici ce înseamnă Tăriceanu, nici nimic. După 10 ani era învăţat, aşa că se întoarse şi sună la uşa Mariei. Îi deschiseră 10 copii mai mici sau mai mari. Maria îl recunoscu, soţul ei, Petrică, tot un italian de pe traseul cursei TAROM, nu.

Începu bătaia. Petrică îl luă pe Giovani de cap şi-l înfipse în aragaz. Giovani îl luă pe Petrică de subţiori şi-l înfipse până la gât în wc. Trase apa. Petrică se scurse la canal.

Apoi, fericiţi, Maria şi Giovani, împreună cu cei 12, că 12 erau acum, copii trăiră până la la adânci bătrâneţi.

Un film aprioric, fudul, o combinaţie româno italiană, care ne arată pe lângă frumuseţea curselor aeriene şi caracterul minunat al popoarelor italian şi român.

De văzut. Neapărat de văzut.

Agenţia de CULTURĂ CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: