23 mai 2012

Bucureşti 18

Prigoană şi-a deschis un magazin de idei pentru primăria generală pe care o va conduce. * Pe Magheru, evident. Ai o idee, te duci la magazin, un funcţionar ţi-o trece într-un caiet şi poţi fi sigur că Prigoană, odată ajuns primar, ţi-o îndeplineşte. * Ia să vedem: îţi doreşti o parcare civilizată, fără să te păruieşti zilnic cu vecinul. Ţi se răspunde că Prigoană bagă transportul gratuit pe RATB. Îţi doreşti canalizare pe strada ta. Ţi se răspunde că Prigoană bagă transport gratuit pe RATB. Şi mai şi: îţi doreşti să nu te mai fure ţăranii în piaţă la legume. Ţi se răspunde ceva cu gratuitatea RATB-ului. * Plouă. * Roşiile sunt 12 lei, alea mici, 18 alea mari. * Castraveţii nu mai scad sub 4. * Se scumpeşte tot. * Nu-i nimic, dacă iese Prigoană, mergem fără bilet pe RATB. * Mungiu acuzat de plagiat. Şi la 4,3,2 şi la Epoca de Aur. * La 4,3,2 îl acuză Dan Mihu, scriitor, scenarist, cu numeroase premii, că i-a luat cuvânt cu cuvânt scenariul: Iubeşti, şi tragi apa, şi la făcut repede, repede, ca să nu se prinză nimeni. * Noi am citit ambele scenarii: Sunte identice. * La Amintiri din Epoca de Aur, regizorul Ioan Cărmăzan îl acuză că i-a furat nuvela cu caruselul pe care el a scris-o în 1983. * Am citi şi noi proza lui Cărmăzan şi aşa e. * Ce-i de făcut? * Păi, să mergem gratuit cu RATB-ul lui Prigoană. *  Daaaaa! * Am fost la fest de jazz de la Sibiu şi l-am văzut pe Ron Carter. * Altă mâncare de peşte, care nu încape în autobuzele lui Prigoană. * Unde-l auziţi prin lume, mergeţi să-l vedeţi. Vă rog! * Acum, căutăm o tipă care să cânte ca Maria Tănase. Care să joace într-un film despre Maria Tănase. Unde-o aflaţi, daţi-mi de veste pe blog. * Şi aşa mai departe.

6 comentarii:

  1. pai daca-i asa, imi trag si eu buletin de Bucuresti si-l votez pe Prigoana! cum le mai rezolva el pe toate cu un singur plici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu numai Prigoana, mai sunt. Trebuie sa-i votezi pe toti, asa e anul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buun. iau un bilet de tren romania dus-intors si ma opresc in toate garile ca sa votez. oare de cite ori as putea vota intre orele 8 si 20, sa zicem? exista urna volanta in tren?

      Ștergere
  3. Din fericire anul asta chiar avem cu cine vota. Nicusor Dan e independent, nu are tinichele sau grupuri de interese legate de coada si are o viziune moderna a ceea ce trebuie facut in Bucuresti. Vezi mai multe detalii pe www.nicusordan.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo, dar noi il cunoastem foarte bine pe dl Nicusor Dan! mie personal mi-a trimis 2 mailuri pe care le-am fauct publice in Calimara: Un potential primar ne scrie la redactie.

      Ștergere
  4. Da, da,cu toţii pe Nicuşor Dan. El a promis călătorii gratuite pe RATB. Sau cam aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: