10 decembrie 2023
TOȚI ARE DREPTATE
1. Universitatea Harvard va avea din anul universitar 2024 o nouă catedră. În semestrul de primăvară, Stephanie Burt, profesor de engleză la Universitatea Harvard, va preda un nou curs, „Taylor Swift și lumea ei”. S-au înscris aproape 300 de studenți, scrie New York Times. Programa este asemănătoare celei la care ne-am putea aștepta de la un curs de limba engleză de licență, cu texte de William Wordsworth, Willa Cather și Samuel Taylor Coleridge, notează New York Times, care adaugă că există un nume pe listă care ar putea surprinde cercetătorii în devenire. Dacă nu apreciați acest corpus de compoziții și de interpretări, nu este problema mea. Dar ar trebui să își amintească faptul că literalmente tot ceea ce ocupă mult timp într-un departament de engleză modernă a fost la un moment dat o formă de artă populară de prestigiu scăzut pe care nu te-ai deranja să o studiezi, cum ar fi sonetele lui Shakespeare și, în special, ascensiunea romanului”, spune ea.
2. În curând vor exista catedre, nu neapărat la Harvard, despre Bob Dylan sau Grateful Dead. Așa cum în Europa vor exista catedre despre importanța Beatles, Rolling Stones sau Pink Floyd. Adică influența covârșitoare a muzicii asupra societății în care trăim, asupra calității vieții noastre, a secolelor pe care le vom mai străbate.
3. La București, Universitatea va avea cursuri de soliști autohtoni celebri și legăturile lor cu securitatea.
4. Semnalăm aici, pentru că tot vorbim despre muzică, existența grupului rock T.T. foto. Chitară solo și bas TT Coșovei, backround vocal Ștefania Coșovei. Grupul s-a remarcat într-o cârciumă din Brașov, apoi la nivel internațional cu hitul Pe Valea Prahovei măslinu’-a-nflorit.
5. Domnul Pic Pompa, colaboratorul nostru, a venit plângând în redacție și ne-a spus: M-au făcut să duc mai departe reflecția diagnozele date situației de cei mai buni istorici și economiști ai țării, care au consemnat că România ultimelor decenii a înregistrat cea mai gravă prăbușire din istoria ei în timp scurt și că jaful depășește epoca fanariotă. Privatizarea a fost înțeleasă ca devalizare, democrația a fost ruptă de răspundere, la decizii au urcat mulți nepregătiți, politica externă s-a convertit în excursii pline de ridicol. România înregistrează creștere de PIB, dar 38% dintre cetățeni sunt la marginea sărăciei. Se trăiește pe datorie, îndatorarea externă, azi de peste 161 miliarde euro, devenind record. În schimb, abuzul de funcții în stat, privilegiile și lipsa de răspundere nu au seamăn pe continent.
6. Numele Hollywood a împlinit 100 de ani.
7. Temerile europenilor că SUA s-ar putea retrage din NATO cresc odată cu șansele ca Donald Trump să se întoarcă la Casa Albă3
8. Grupul vocal instrumental BOȘOROCK, foto, așteaptând să cânte la lansarea cărții lui Valentin Leahu. Este format din Nuțu Cărmăzan, Denis Dinulescu și Mirela Gruiță. Ei vor cânta celebrul hit Fosta-i Leahu cât ai fost.
9. HOROSCOP. Taurul umblă de colo colo cu o găleată de bani.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lăsați răspuns aici: