01 februarie 2019

PIPPI


Foto, arhiva E.M.

Pippi, personaj de basm suedez, a coborât din metrou și caută acum o cabină telefonică. Mă-sa i-a spus: du-te și sună la bunica să vină degrabă. Pippi și-a luat sacoșa cu fise, s-a dus pe Magheru și a sunat: bunico, vino repede la noi că a venit lupul să ne mănânce. Ne face cu cartofi și morcovi, cu usturoi și ulei de măsline. Ce să iei? Nu, oală avem noi, tu ia doar linguri că cu lupul au venit și cei trei lupișori ai lui vai ce drăguți, ia niște pâine și murături. Murături ne trebuie la felul doi ca avem fasole. Grăbește-te, altfel lupul vine și la tine. Așa a zis: dacă baba aia nu vine mai repede, mă duc și la ea. Înțelegi, bunico? Înțelegi?

Bunica s-a-ntâlnit cu Pippi și s-au dus la magazinul de arme. Au cerut cea mai mare mitralieră. Aveți bani? Pippi a deschis sacoșa unde erau milioane de fise de telefon. Cu mitraliera au luat-o spre casă. Prin Dr Taberei. Prin Crăngași sau așa. Pe Lacul Morii, cârduri de gâște. Bunica și Pippi le-au mitraliat pe toate. Erau două milioane patru sute de mii. Le-au pus în sacoșă și s-au dus acassă să le dea la lup. De mâncare. Se-nserase. Se auzea un radio. Erau știri, ceva cu primăria Bucureștiului care lăsa lupii să cotrobăie prin casele oamenilor în timp ce Loredana cântă în piața Matache.

Lupul le-a deschis ușa. Așa că au mâncat împreună. O gâscă mai trăia. I-au dat drumul. Pasărea este acum pe DN1, înfiptă de două zile la coada spre Predeal.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: