05 august 2018

Investitorii


Foto Marna.

Îngrijorați de lipsa investițiilor în țara noastră, de starea precară a economiei, de evoluția muiei pe străzi, de pesta porcină a unui porc mistreț de prin Cahul, de dispariția gimnasticii autohtone, de rectificrea bugetară în minus a SRI și celelalte, de duioasele întâlniri ale lui Dăncilă pe colo pe colo pe unde este cineva dispus să-i asculte limba română, ei bine, ne-am adunat io, Tina Cumva, Marna și Vlad la o terasă ca să vedem ce putem face pentru țara noastră. Ceva concret, palpabil, noduros, înălțător și care să dureze 500 de ani, nu 100 ca până acum. Marna, de exemplu, ar fi cules ciuperci chiar otrăvite, pentru că din pălăriile lor colorate s-ar putea face pălării pentru toată populația României, astfel că în campania electorală din 2019 programul economic al PNL, să zicem, să fie Fiecare cu Pălăria lui. Vlad i-ar fi pus tramvaiului aerian al lui Firea, care circulă deja pe ruta Bolintin Obedeni, niște aripi de lemn, că dacă se termină electricitatea, călătorii să poată vâsli făcând hărăbaia să plutească în continuare până la Paris. Io aș fi inventat o cheie pentru a putea desface lacătul de pe CNSAS, datorită cărei lipse mulți băieți ne râd în nas și au specii speciale. Tina Cumva, ce să mai zic, și-ar fi făcut expo itinerantă de fotografii ca să vadă țara la ce nivel poate ajunge. De bunăstare. Daaaaa.

Cum stăteam noi așa și dumicam care cumva ceva și mai stătuse ploaia și vorbeam și vorbeam, iată că apare omul providențial: Omul Loteriei Române cu lanțul de lozuri în Plic. Una bucată, 2 lei. Marna, că era ziua Tinei Cumva, a câștigat 5 lei. Excepțional. Ne întrebam de unde vom lua bani de investiții și iată-i ca prin farmec apăruți. Am scos fiecare caietele de investitii, ca să vedem ce putem face de cinci lei pentru România. Io am zis să facem o fabrică de nasturi, pentru ca în campania electorală de la anu, fiecare român să aibă un nasture colorat arătându-și apartenența înlocuind astfel lozincile. Vlad a zis ceva de o fabrică, de un atelier de muie. Având dreptate, pentru că și PSD-ul ăsta dă el muie la toată lumea, dar nu poate la toți deodată. Marna a zis ceva de o depășire în Dr Taberei, una care să te scoată cumva din aglomerație. Tina cu fabrica ei de foto. Cu bunăstarea. Cu Chestii. Eram deci pe drumul cel bun.

Ospătarul ne-a întrebat dacă plătim. Că să plecăm, adică. Nu ne-a-ntrebat de card și noi n-aveam cash. Așa că am achitat cu cei 5 lei și investițiile pentru țara noastră s-au dus pe apa sâmbetei. Ne pare rău.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: