27 decembrie 2017

Fum de Fag

Domnul Cornel Nistorescu umblă spre Corbeanca fără să-și dea seama, ajunge în Corbeanca fără să-și dea seama și intră în prima mezelărie din Corbeanca pe al cărui patron nu-l cunoaște. Vede vitrinele pline de salam. Zice vânzătoarei: vreau și io o felie de parizer că nu-l cunosc pe patronul tău. Gustă și-și dă seama că, chiar și așa fără să-l cunoască pe patron, parizerul e foarte gustos, ba e chiar mai bun decât cel din Anglia. Și atunci îndeamnă românii din Anglia să se întoarcă în țară că aici mezelurile sunt mai gustoase. Aici la prăvălia Fum de Fag din Corbeanca al cărei patron nu știe că în magazin se află ditamai patronul cotidianului Cotidianul. De la geamul prăvăliei Fum de Fag, pe al cărui patron nu-l cunoaște, dl Cornel Nistorescu vede vizavi, în aceeași localitate în care cu greu a ajuns că nu-i cunoaște patronul, deci vede un magazin de pâine, o brutărie. Brutăria asta este făcută de un arhitect pe care nu-l cunoaște, dar seamnănă, ea brutăria, cu Muzeul Luvru, unde toate tablourile mănâncă pâine și iar un îndemn ca românii să vină acasă, că altfel e jale. Și nu numai românii din Anglia, ci și cei de aiurea că odată află DNA și se pune pe treabă. (Editorial Cornel Nistorescu în Cotidianul din 19 decembrie 2017).

Ne uităm pe TVRInternațional. E seară de interviuri medicale pentru diaspora. Doamna dr Luiza Spiru, medic primar geriatric, gerontolog, psihogeriatric, șef clinică Universitară de Geriatrie, Gerontologie și Psihogeriatrie la Spitalul de Urgență Universitar Elias, Medicina longevității UMF Carol Davilla, președintele Fundației Ana Aslan Internațional, absolventă a Colediului Național de Apărare a Țării, de fapt cu asta trebuia să înceapă că restul nu conta, deci dna Luiza Spiru ne vorbește despre Arta de a Trăi. Spune dânsa: A trăi este o artă. Trebuie să avem grijă. Să râdem. Să familie. Să deschidem umbrela. Să trecem o babă strada. Un pod. La dreapta. Sub un felinar. Muzica. Vinetele. Emisiunea se termină și încep reclamele care sunt sub formă de Sorin Bortea, acest Andreea Marin al media din România, acest Dan Bittman al teveului românesc. (Emisiune TVRI din 26 dec 2017).

Seara a zis Anca să chemăm măgarul din Chalon. Ăla care aduce bolnavii la cabinetele din oraș. De ce? Ca să ne ducă la cules de ciuperci. Așa am făcut și acum Marius face o garnitură de cartofi cu ciuperci la carne de vită. Da, la carne de vită. Bem vin. Bem vin. Bem vin. Și povestim, și povestim, și povestim în timp ce afară plouă cumplit.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: