29 ianuarie 2015

Presa străină

CĂLĂRAŞI NEWS Un ţurţure enorm blochează autostrada Călăraşi Londra. Circulaţia este întreruptă de zece zile pe toate cele opt sensuri. Societatea civilă, în frunte cu Stelian Tănase şi George Maior protestează împotriva acestui ţurţure. Speriată de urmări, autorităţile îl dau jos.

POTIGRAFU MORNING Stelian Tănase zice într-un colţ al acestui cotidian că din TVR trebuie să plece neapărat şi imediat ofiţerii acoperiţi. Societatea civilă în frunte cu Stelian Tănase şi Ion Cristoiu se întreabă da' cu el, cu Stelian Tănase cum rămâne. Reportajul este însoţit de nişte acoperiţi. Nu li se văd figurile.

MOGOŞOAIA CHRONICLE Un fel de Charlie Hebdo ilfovean. Pe prima pagină un editorial în care Codruţa Kovesi cere simplificarea retragerii imunităţii parlamentare. Societatea civilă, în frunte cu Andrei Pleşu şi Monica Macovei, întreabă de ce abia acum. Pe vremea lui Băsescu nu se putea?

BEAUTIFUL WOMEN Pe bună dreptate, acest serios hebdomadar feminist se întreabă cum de a fost posibil ca Toni Greblă să umble numai în două rochii. Societatea civilă, revoltată, în frunte cu Stelian Tănase şi Irina Margareta Nistor, este la cumpărături în magazinul eMag pentru a-i completa garderoba acestui important, pentru ţară, jurist.

NEW WAVE MAGAZIN Filmul românesc în ascensiune. Este dat exemplul Câinelui Japonez, neselecţionat la Oscar 2015, care a stârnit nemulţumirea societăţii civile din Carpaţi în frunte cu Tudor Giurgiu şi Stere Gulea.

DRUMUL TABEREI TIMES George Maior îşi dă demisia din fruntea SRI. Societatea civilă în frunte cu Elena Udrea, Sorin Oprescu, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică şi Robert Turcescu se întreabă dacă odată cu această demisie dispar şi acoperiţii din teatre, edituri, cârciumi, film, întreprinderi, televiziuni, sănătate şi media ca să lase loc altora noi, mai pregătiţi, mai cu limba engleză, mai tineri, mai frumoşi da' la fel în gândire şi comportament.

BLACK SEA JOURNAL Un vas românesc se scufundă cu toată societatea civilă. În ajutor, de la Deveselu pleacă un regiment american, de la Ankara pleacă un batalion turc, din Georgia o armată rusă. Binenţeles în direcţii greşite. Societatea civilă din România, aflată pe fundul mării, se întreabă: Libertatea de expresie e una, da' noi, societatea civilă e alta. Mă rog, conchide semnatarul materialului, stupidă întrebare, de neînţeles, acoperită şi falsă, aşa cum e şi societatea civilă din Carpaţi.

Agenţia CĂLIMARA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: