06 iulie 2012

Cronica de Suedia - 25

Din care se-ntelege, inca din titlu, ca m-am si intors la Malmo! Spre regretul meu, sejurul in Romania s-a-ncheiat taman cind au revenit caldurile galben-portocalii si cind s-a-ntetit lupta politica pe televizoare. E de-a dreptul tragica situatia din saraca tara bogata, in care oamenii au principii, opinii puternice si salarii de mizerie la purtator, iar pe la spate se descurca cum pot, la mica intelegere si solidar cu ai nostri, oricare ar fi ei. Din prostie, m-am trezit la un moment dat azvirlita in mijlocul unei batalii ideologice, pe locul "alora", anti-ai nostri-lor din tabara opusa, in acea bipolarizare de stadion, generalizata in Romania. Mare greseala, do'mle!
Domnu' sefu' sa ma ierte ca nu m-am prezentat la ciorba de burta, mi-a fost oarescum sa ma prezint la dinsul la birau doar cu numele de scena si cu copilu' subrat, chiraind de sete si oboseala.
Buuun. Acum sa scriu cite ceva si despre Suedia, ca asta e scopul acestui articol. Temperatura e la jumatatea celei din Romania, in schimb norii sint prezenti pe cer si, culmea, chiar ploua! Nici n-am ajuns bine la Malmo, ca am si dat o fuga pina la Stockholm, pentru oaresce treburi si nitel shopping. Dovezi:
Natura vie, la mine in curte, dupa ploaie:
Haidati la cirese, acum se coc pe aceste meleaguri! Te pomenesti ca in nord abia ies ghioceii...:
Pe drumul spre Stockholm, facut cu trenul (4 ore 36 de minute dus si tot atitea la intoarcere) am putut admira aceleasi peisaje si nelipsitele casute rosii cu dungi albe in jurul ferestrelor:
La Stockholm, intre doua vizite de lucru in magazine, am putut observa urmatoarele:
o statuie deranjata de zgomotul lucrarilor din jur, prin urmare si-a tras casti pe (linga) urechi:
un nene care-si plimba gemenii, tatuat cu una bucata bebe pe fiecare gamba:
o alee botezata dupa numele unei celebre blonde suedeze, maritata intr-un timp cu Stallone - noi de ce nu i-am dedica una Danielei Gyorfy?
diverse persoane neimbracate corespunzator cu cizme de plasa si tricouri fosforescente, de dinti strepezitoare:
iar, pe drumul de intoarcere, aceleasi peisaje nemuritoare:
Ce frumos e la noi, in Suedia!


2 comentarii:

Lăsați răspuns aici: