11 decembrie 2007

Trinta cu siglele

Sa zicem ca ai treaba la ITM. Pentru neinitiati: Inspectoratul Teritorial de Munca. Cel al sectorului 6 se afla in Piata Maracineanu, nu strada cum ai crede tu. Du-te pe jos dinspre Universitate sau Sala Palatului, pentru ca e mai simplu daca te parchezi la un kilometru distanta (daca ai noroc chior) si poti cauta placuta cu numele institutiei mai usor. Las’ c-o gasesti tu!

Ai vazut ce de prejudecati ai?? Adica de ce ar fi obligata administratia sa-si puna placute peste tot? Uite aici pagina A4 xeroxata pe care sint indicate foarte clar toate informatiile de care ai nevoie, cu nume, prenume, camera si etaj. Gardianul-jandarmul de la intrare te masoara si socoate, dupa privirea ta pierduta, daca esti in premiera mondiala in zona. Indreapta-te hotarit spre lift, ca sa scapi de discutii si confirmari inutile.

Ai nevoie sa mergi la etajul 6? Ce bafta pe tine! Liftul merge pina la 4. De-acolo pornesti intr-o calatorie asemanatoare celei lui (who the fuck is) Alice in Tara Minunilor. Doar ca in acest imobil de dinainte de razboi (poate primul) caile sint intortocheate, intrarile si iesirile nenumarate si, in general, iti trebuie ceva timp sa te situezi in spatiu. Culoarele sint lungi si fac turul cladirii fara ca, paradoxal, sa se intilneasca in acelasi punct. Sau nu esti tu (inca) in stare sa dibui drumul cel bun, n-ai reperele necesare (ti-am zis doar sa presari firimituri din convrigul ala).

Norocul tau in viata e ca, de la etajul 4, apar pe toti peretii afise cu sageti de genul: „camera 3... =>” Si tot asa pina intr-un punct in care nu mai vezi nici o sageata, doar birouri de avocati, toalete, alte lifturi. De aici trebuie sa te iei dupa placuta „iesire”. Pe care trebuie sa o gasesti, da’ la treaba asta nu te mai pot ajuta...

Bun, ai nimerit sa iesi, dupa cum ti s-a spus. Iesi intr-o casa a scarilor in care reapar, vesele, afisele cu sageti. Sus pe scari. Faci calcule si-ti ies doua etaje de urcat. Cei care nu sint vigilenti (fraieri, da) si nu numara etajele, au incurcat-o. Mai au totusi, o sansa, daca se uita cu atentie la nivelul balustradelor atunci cind urca: cineva a comis un gest de inalt civism si a scrijelit numarul corespunzator al etajului. Inalt, pentru ca putea sa puna un numar la misto, nu?

Hai, ca daca ai urmat traseul pe care ti l-am indicat, ajungi la intrarea / aripa de cladire cea buna. La usa, puhoi de oameni. Orienteaza-te daca stai la coada care-ti trebuie, ca aceasta gramada din semi-intuneric e totusi organizata in functie de inspectorul la care e arondat cetateanul. Ai verificat daca ai toate actele cerute sau potential de cerut si 2 copii? Mult succes!

Ai retinut toate detaliile?

Foarte bine, acuma uita-le, ca biroul o sa se mute pe strada Octavian Goga.

Un comentariu:

  1. hahaaa, gogaaa, unde cozile sunt de zece ori mai lungi si functionarii de o mie de ori mai nesimtztzi, acel nou sediuuu? hmmm... mi-e greu sa cred... however, daca ai probleme cu itm-ul, spune-mi daca te pot ajuta cu ceva...

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: