09 aprilie 2019

Bazaconii


Foto, arhiva E.M.

Doamna cu patru picioare din imagine este profesoară la şcoala de veveriţe prelucrătoare. Dânsa intră în fiecare dimineaţă în clasă şi dă nota 4 tututor veveriţelor. Scandal mare. Apoi, ca să le îmbuneze, profa cu patru picioare le ia la pădure. În excursie, da. Astfel că apare ursul şi le atacă. Le vede aşa încolonate şi le atacă. Altfel ar fi greu pentru urşi să cotrobăie toţi copacii. Veveriţele se sperice când îi văd. Se duc la profa cu patru picioare. Dar şi ea e speriată. Fuge mâncând pământul. Urşii după ea. Iar fuge, urşii după ea. Până când un urs, se pare că Moş Martin, zice: staţi, bă, că e profa de tâmplărie de la a cincea de veveriţe. S-o rugăm să ne aprindă lumina în pădure. Şi-aşa a fost.


Pe potecă, vezi imaginea, trecea contabila. Era mare amatoare de Pink Floyd, Metallica şi Rolling Stones. Nu se vede asta în imagine, dar vă spunem noi că-i aşa. Contabila se ducea la contabilitatea pădurii. O cameră spaţioasă sub un păr. Duduiau generatoarele. Înseamnă că era cald. Descuie uşa şi-şi începu socoteilie. Scoase caietul de socoteli unde trecea, de fapt, cine s-a culcat cu cine, cine ia doar pe caiet, cine şi-a făcut casă din gutui nemacerate, cine a plecat la războiul balenelor de pe lacul din pădure şi, în sfârşit, cine nu avea grijă de femeia celuilalt când acesta era plecat. Da, aşa făcea. Cu un creion rece, unul alb şi unul confecţionat dintr-o bujie de Porsche. Azi aşa, mâine aşa. Până au venit taxele. Că veveriţele au crezut că totul e fără taxe în pădurea lor. Se revoltară. Făcură un grătar din contabilă. Fu gustoasă.


Imaginea asta a fetei de Împărat spune multe. Cât o mie de cuvinte. Poate cât două mii. Cei care au vrut să-i dea trei mii de cuvinte au sfârşit-o prost. A venit un tătar, le-a tăiat urchile. S-au dus toţi la piaţă ca să le vândă. De atunci datează hitul, de fapt un rock vals folk numit Urechile Împărătesei. După aia s-a aşternut liniştea. Se făcea comerţ cu grâne, cu apă chioară, cu fete fără urechi. Pentru că urechile erau puse direct în cântecul Împărătesei.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: