08 decembrie 2018

Lebăda Marin


Foto, arhiva E.M.

În fiecare dimineață, lebăda Marin traversează lacul Primăverii ca să dea raportul de peste noapte stăpânei ei, care o așteaptă făcând plajă. Stăpâna este doamna Elena Grundfunk și este laureată a pemiului Nobel. Dânsa a luat ditamai premiul, secția gastronomie, pentru lucrarea Cum să scăpăm scoicile de carapace. Și era simplu: se iau patru scoici de mărimi diferote, se decojesc. se numără un, doi, tre, patru și se pun la foc. În timpul ăsta sună de două ori poștașul care este un porumbel călător. Scoateți de pe foc oala cu scoici, numărați unu, doi, trei, patru și le întindeți pe un fund pătrat, ăla dreptunghiular le face să alunece. Lăsați la odihnă. În timpul ăsta doamna Elena se duce în dormitor unde are un revolver. Ia arma și țintește carnea scoicilor, un, doi, trei, patru. Sare după gust. Apoi, doamna Elena e cea care a cumpărat un munte. Muntele vrăjit după care băiatul ăla a scris o carte. Sadoveanu. Cu banii de pe munte și-a cumpărat lacul Primăverii și a angajat o sută de lebede. Păsăroaiele sunt folosite la furat. Doamna Elena încă nu e măritată.

Lebăda Marin dă raportul: doamană Elena, am furat toate pernele, chișcurile, chiștoacele, praful de pe tobă și aripile tuturor albinelor. N-a #rezistat nimeni. Aripile le folosim că ni le punem și zburăm spre piața Victoriei ca să prindem clipele în care vin ăia de la #rezist, de la unitate, în autobuzele alea pe care scrie Vindem Mobilă. Unde e câștigul nostru? Păi, vindem pernele tot pe lac, la băieții ăia cu vaporașe, care nu le vor, dar le dăm foc la ambarcațiuni. Cam asta a fost azi noapte.

Era spre prânz deja. Doamna Elena G scoase scoicile. Le curăță de coajă. Le puse la fiet. Apoi o obligă pe Marin să le mănânce.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: