12 decembrie 2018

Ghișeul din Pădurea Uiești


Foto, arhiva E.M.

Doamna în Roșu a descins în Pădurea Uiești, județ Giurgiu, a instalat într-o poiană un ghișeu, a agățat o pancartă pe el și s-a pus pe treabă. Pe pancartă scria: Primi orice fel de cereri și le și rezolvăm gratuit. Pădurea a început să freamete instant: porci, caracatițe, oameni, bursuci, albine, țânțari și alte mii de specii care trăiesc cu aer au dat năvală. S-a format o coadă impresionantă. Lungă de 60 km. Da, chiar așa.

Primul înregistrat a fost un iepure care știa foarte bine fizică și dorea să fie președintele României. Apoi, un crab a vrut o mașină de cusut, un viezure vroia să devină instalator în Primăverii că era mai bănos, un lup a vrut cărți de Stelian Tănase, un șobolan a vrut descrierea lu Regele Mihai în ziua de 23 august 1944, o vulpe vroia un pepene, un om mai în vârstă dorea o balerină de nevastă, un papuc dorea sarmale, un urs dorea să revadă filmul Ana al lui Visarion, un bebeluș dorea un așternut mai vechi, o babă vroia dinți ca ai Loredanei, un vițel rănit în Afganistan dorea un măgar, o scroafă dorea să devină Împăratul Ardealului, cinicul pădurii dorea un costum de fier cu nasturi albi, altul un palat, mulți doreau să devină militari, milițieni și politicieni în oricare parlament european că tot aia ea, o broască dorea un fluier să cânte ca Phoenix, o altă broască n-a mai ajuns la ghișeu, a murit de emoție că-și poate rezolva gratuit dependența de sex, un bivol vroia să se culce cu Doamna în Roșu. Gata, până aici, zise doamna și închise ghișeul. Pentru azi ajunge.

La ieșirea dinspre Videle a pădurii o aștepta un poștalion. Mare, verde. Doamna în Roșu lăsa în urma ei o dâră de parfum roșu. Da, așa a fost, Uieștiul a mirosit multă vreme a roșu. Așa ni s-a spus.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: