29 octombrie 2018

ELIDA


Foto, arhiva Deliei Hrişcu Badea

Într-un club elegant, SHOT, din campusul la fel de elegant al Agronomiei, vedem piesa de teatru ELIDA, un one-woman show în interpretarea actriţei Delia Hrişcu Badea pe un text de Florin Antoniu. Ia să vedem:

Elida este o actriţă trecută de prima tinereţe care încă mai visează să joace Ofelia. Pentru ea, personajul hamletian este sumum de actorie şi talent ce-l poate da pe scena pe care a cam îmbătrânit. Mai are încă speranţe. Cum speranţa nu este o strategie de viaţă, Elida se înscrie în Asociaţia Artiştilor Anonimi, A.A.A., care, în totalitatea ei este oglinda neîmplinirii în viaţa teatrală. Aici, Elida îşi rememorează cariera în roluri de compoziţie care sunt mici bijuterii ale spectacolului: de la comedie la dramă, de la tăcere la strigăt, de la zâmbet la cântec Delia Hrişcu Badea ne dă fiori, ne face să privim în noi înşine cu ochi sentimentali, tandri, amintindu-ne că şi noi am fost pe fundul prăpastiei şi că singurul drum de ieşire a fost în sus.

Delia Hrişcu Badea îşi propune, datorită şi lui Florin Antoniu, să exploreze zone profund emoţionale, să apese inteligent anumite butoane la care reacţia publicului nu se lasă aşteptată, să atingă acel fond sensibil care nu poate rămâne fără ecou în sufletul nostru.

Spectacolul construit de Florin Antoniu şi asumat de Delia Hrişcu Badea este ca o confesiune în timp real. Actriţa lucreză mult tocmai pe forţa poveştii, lăsându-se în voia ei cu un fel de patimă intenţionat amplificată. Dovedind un acut simţ al realităţii, Delia Hrişcu Badea deşiră inefabilul feminin focalizând atenţia asupra unui suflet intinat pentru care a juca echivalează cu a te strecura printre legile vieţii ca printre nişte curbe nevăzute.

ELIDA este o piesă despre regrete şi neîmpliniri, o piesă modernă pentru care mulţumim celor doi protagonişti: Elida, actriţa Delia Hrişcu Badea şi Florin Antoniu, scenaristul poveştii. Producător, Cristian Hrişcu Badea.

De menţionat excelenta degustare de vinuri Panciu organizată de amfitrionii clubului SHOT. Tre' să mai mergem.

Denis Dinulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: