04 octombrie 2018

Bazaconii


Foto: Arhiva privata E.M.

Capitanul de cursa lunga Nemo Scalp scruteaza acum orizontul cu binoclul sau imens. In fata nimic. Pe laterale nimic. In spate o balena uriasa astupa orizontul. Balena e vesela, bate mingia in apa. Da din coada. Deschide gura si-i spune lui Nemo: batrane, hai sa ne jucam. Si-ncep amandoi o partida de fotbal. Nemo dribleaza, Balena dribleaza. Se dau doua goluri. Meciul e in desfasurare.

Cainele antitanc Georgescu sta pe piciorul stapanului. Vezi foto. El spune: Stapane, in curtea vecina a aparut o catea superba. Lasa-ma sa sar gardul. Ti-o aduc de nevasta. Tie sau mie si-ti mai aduc si doua imparatii din lumea larga, aia Rosie si aia Galbena. Aia galbena ce face? Nimic. Aia rosie ce face? Nimic. Bun asa. Du-te. Cainele sare gardul. Cateaua manca doua seminte. Se sperie tare de aparitie si-l impusca pe Georgescu in cap.

Profa de franceza Lulu Marinescu paste iarba alaturi de elevii ei din clasa a opta. Uneori iarba-i mai dulce, alteori nu. Intreaba: stie cineva copii de ce iarba-i mai dulce sau nu? Nu raspunde nimeni si-atunci Ministerul Invatamantului din Romania inchide scolile.

Referendumul din 6, 7 octombrie trebuie repetat in fiecare duminica pana cand vor disparea pensiile speciale.

Balena trage la poarta. Capitanul Nemo nu apara. Pentru ca mingia a ramas intepenita pe cer fiind numita de atunci Pluto.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: