26 iulie 2011

Inapoi in Suedia se intoarce

Gata si cu vacanta asta!
Poveste.
Am plecat din Suedia pe soare si soarele a ramas acolo. La aeroport, biletautomatul ne-a separat, copilul fiind plasat cu tata in primul rind. Halt, nu se poate, a zis tanti stiuardesa scandinava. Si eu care ma bucuram prost de 2 ore juma' de libertate de miscare si lectura. Se produc imediat citeva permutari ale pasagerilor si se reintregeste familia. Ahhh, dolce Franciaaaaaa, enfin!
Am coborit din avion cu saliva pin' la coate la gindul tonelor si hectolitrilor de fromage, respectiv vin, pe care aveam de gind sa le dam pe git. Care gind a fost transpus in realitate de cum ne-am asezat la masa la mama soacra. Vremea a tinut cu noi, in sensul ca din 21 de zile, 15 au fost ploioase, asa ca am facut gratare sub umbrela si ne-am indopat mai dihai ca gistele datatoare de foie gras. Pe care l-am mincat si l-am stropit respectuos. La un moment dat am pornit centrala, ca prea era spritu' rece. Pentru ca n-am vrut sa ne petrecem timpul intr-o camera de hotel, am renuntat la calatoriile prin tara si am facut turism local. Ocazie cu care am revizitat Loudun, fortareata de la Chinon si castelul de la Ussé. Poze proprii nu am, ca nu am avut aparatul la mine (ca de obicei in momente de maxima importanta). In alea 3 zile cu soare bubuitor am fost si la piscina de la Richelieu. Am dat o fuga la Vendöme si la Châtellerault pentru pupat neamuri si facut cumparaturi.
Tot gratie vremii si lipsei internetului am citit pe rupte, ceea ce va doresc si voua. Face tare bine o cura de dezintoxicare de internet. Chiar daca ratata, ca, uite, nu pot sa ma las! Am putut sa-mi dau seama (din nou) cit (de mult) timp liber am si cita viata exista in afara monitorului. Carti serioase, benzi desenate, ziare, revista primariei, eticheta de pe cutia de lapte, toate mi-au readus placerea cititului pe hirtie. Ahh, ce fiori ma mai treceau cind intorceam pagina la carte!
Vecinul roman de pe strada paralela si-a tras Dacia 4x4 cu RO pe coada. Intr-o seara asculta Proconsul in boxa mare si mi s-a strecurat o lacrima printre gene. Passons...
Chiar si cu vreme proasta, vacanta trece repede si ne-am trezit deodata in avionul catre Copenhaga. Am zburat fain frumos, ne asteptam la ploaie si vint si asteptarile ne-au fost implinite! Am luat repede trenul catre Malmö si, minune, acesta nu a avut decit 7 minute de intirziere! Am gasit si-un taxi ieftin, copilul a adormit intre timp, totul era (ma repet) minunat. Acasa am descoperit ca nu aveam curent electric, problema pe care am remediat-o abia dimineata. Asa ca ne-am mincat salamul cu piine la lumina luminarilor (obiect indispensabil din casa oricarui bun suedez).
A doua zi am dat cu ochii de soare. Mai pe seara am aflat de atentatul de la Oslo si de-atunci ploua incontinuu. Atit de mult si atit de des incit ni s-a inundat boxa. Heirup cu vecinii la scos apa.
Ce bine e acasa!

6 comentarii:

  1. :) Inapoi in "cotidian" ;).... ptr 21 de zile cam scurtutza cronicutza ta :) Glumesc bineinteles!
    O singura treaba nu am inteles eu... si tot recitesc pasajul asta de 10 minute si tot ma intreb: "(obiect indispensabil din casa oricarui bun suedez)".... o fi salamul cu paine??? sau lumina lumanarii??? ... ;));));)) Bine ai revenit Aida si astept sa te recitesc cu aceeasi placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce stiu suedezii de salam cu piine?:p ma refeream la luminarii, naturligt! e scurta cronicutza ca nu am facut mare lucru. am dormit cit m-a lasat copilul si-am citit. a fost asa de bineeeee!

    RăspundețiȘtergere
  3. Misto vacanta, doamna. Abia o astept si io pe a mea:D

    RăspundețiȘtergere
  4. cu poveste si poze (ca altii n-au fost in stare:p)!

    RăspundețiȘtergere
  5. io nu mai vorbesc cu tine ! aşa să ştii !
    chiuleşti cum făceam io la matematică...
    şi, cum io nu-s zâna bună, nu poci şi pace să te iert ! :p

    RăspundețiȘtergere
  6. unule: permite sa raportez: DAAA, am chiulit si ce bine mi-a fooost!!!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: