24 august 2012

Bucatarisme - 18

N-am reusit sa postez treb'soara asta pe 23 august, ziua in care s-a si executat, ca aveam o replica celebra pe virful destelor: am sarbatorit ziua de 23 de august prin munca, fratilor! Unii defileaza, altii actioneaza la cratita.
Cu ce o sa se delecteze domnu' sef in minutele urmatoare?! Cu o incintatoare tocanita de legume - s-au cum s-o traduce gronsaksgryta pre limba lui Eminescu. Am tocat deci ceapa, usturoi, morcovi si fenicul pe care le-am calit pina s-au inmuiat:
Peste care am adaugat fasolea alba fiarta (din cutie), patrunjel, 2 lingurite de miere (!!!) si 2 de otet, smintina lichida si smintina mai virtoasa, dupa cum se gaseste in comertul suedez:
In farfurie se prezinta cam asa:
In fine, am aparat foto nou, trebuie sa mai umblu la reglaje.
Pen'ca nu se intrunea numarul necesar de legume pe zi si pe burta, am executat si o prearoz salata de cuscus cu sfecla rosie, ceapa, brinza feta si caise uscate:

Cuscusul se fierbe conform indicatiilor de pe ambalaj si se amesteca lin cu sfecla rosie (in prealabil curatata, taiata in cubulete si fiarta vreo 10 minute), caisele si brinza (taiate si ele cubulete) si ceapa. Ceapa se taie in felii si se amesteca cu 1 lingura de miere si zeama de la o lamiie! Se adauga ulei de masline, sare si ceva condimente tari, scrie la reteta - eu am pus usturoi zdrobit. Rezultatul e mai bun decit arata!
Insotite-au fost mincarurile de piinea cea de toate zilele, tot productie proprie:

Pentru mai multe detalii cititi reteta. Pofta buna!

PS: Am inceput scoala, o sa scriu (si mai) rar si lipsit de inspiratie.

4 comentarii:

  1. Nu mă îndoiesc de gustul, minunat, desigur , al acestor bucate !
    Aiurea, pe cine vreau io să mint ?!

    PS Sunt răutăcios, gratuit, iar tu o să mă ierţi, sper !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai io, sa primesc serenade d'astea gastronomice pe blog, taman din Suedia, ce m-as mai bucura:p

      Ștergere
  2. Salată mai ai? Pare gustoasă deşi prefer cus cuscrul al dente adică opărit.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: